Lider invest
StoryEditor

Direktor Opreme: Komercijalizirali smo pametan eko proizvod i instalirali sunčanu elektranu

03. Studeni 2021.
Domagoj Cvetko, Oprema

Više od sedam milijuna kuna vrijedan projekt istraživanja i razvoja novog pametnog eko proizvoda koji je provela u suradnji s Tehničkim veleučilištem Zagreb, tvrtki Oprema ove je godine donijelo nagradu 100% Lider invest za najbolju malu proizvodnu investiciju. Ove je godine taj proizvođač aparata za hlađenje i točenje pića iz Ludbrega dobio i posebno priznanje ECO Lider invest za više od dva milijuna kuna vrijedno ulaganje u sunčanu elektranu.

- Oprema je već dugi niz godina prisutna na svjetskom tržištu te smo se pozicionirali među pet najvećih svjetskih proizvođača uređaja za hlađenje i točenje pića, ali i dalje nastojimo kontinuirano ulagati u napredak poslovanja vodeći pritom brigu o okolišu i društvenoj odgovornosti. To potvrđuju i nedavne investicije, prepoznate i od strane Lider investa, koji nam je dodijelio nagrade u čak dvije kategorije - izjavio je direktor Opreme Domagoj Cvetko.

Istaknuo je da je tvrtka prošle godine, unatoč svim izazovima u jeku pandemije i krize koja je zahvatila globalnu ekonomiju, dovršila dva velika projekta sufinancirana sredstvima Europske unije.

- Projektom ukupne vrijednosti preko sedam milijuna kuna objedinili smo tržišne potrebe i trendove sa znanstvenim pristupom. S našim partnerom na ovom projektu Tehničkim veleučilištem Zagreb pridonijeli smo povećanju konkurentnosti poduzeća, uložili smo u istraživanje i razvoj novog pametnog proizvoda s ekološkim performansama koji je sada već i komercijaliziran. Drugim projektom u vrijednosti 2,3 milijuna kuna instalirana je sunčana elektrana za vlastite potrebe kojom smo krenuli u tranziciju na obnovljive izvore energije čime se okrećemo ekologiji, smanjujemo emisiju stakleničkih plinova, smanjujemo naš carbon footprint i reduciramo isporučenu električnu energiju za 44 posto - opisao je podrobnije Cvetko na čemu se u Opremi radilo u prethodnom razdoblju.

U sklopu projekta istraživanja i razvoja adaptiran je i R&D laboratorij, nabavljena je i instalirana nova oprema, a u ekološki pametan uređaj integrirane su i nove tehnologije.

Čelnik Opreme dodao je da tvrtka nije na tome stala.

- U tijeku su novi projekti, a planiraju se i projekti za nadolazeću 2022. godinu, čime ćemo dalje povećavati kapacitete i razvijati naše poslovanje nabolje - zaključio je.


Pročitajte više o ovogodišnjim najboljim proizvodnim investicijama prema izboru Lider investa:

>>> [VIDEO] Pogledajte najbolju veliku proizvodnu investiciju u Hrvatskoj 2021.

>>> [VIDEO] Lider invest: Kako je Press Glass povećao proizvodnju za 61 posto

>>> [VIDEO] Pogledajte rezultate Rascova ogromnog investicijskog ciklusa

19. travanj 2024 17:19