Lidertrend
StoryEditor

Estée Lauder kupio udjel u britanskoj ‘blue beauty‘ kompaniji Haeckels

13. Veljača 2022.
Zajedno s američkim divom, Haeckels nastavlja s misijom proizvodnje održivih proizvoda te povećanja transparentnosti čitave kozmetičke industrije

Britanski održivi beauty brend Haeckels za svoj je rođendan dobio krasan poklon – investiciju kozmetičkog diva Estée Lauder. Ta američka kompanija preuzela je manjinski udjel u Haeckelsu koja će, kako su izvijestili medije, nastaviti sa svojom misijom proizvodnje održivih i inovativnih proizvoda te povećanja transparentnosti u čitavoj beauty industriji.

– Estée Lauder Companies nam je došao u trenutku kada smo tražili način da rastemo održivo, pa iako smo tek sklopili partnerstvo, razgovore koje smo dosad vodili i koraci koje planiramo napraviti ukazuju na to da će nam želja biti ostvarena, a naša budućnost simbiotska – kazali su iz Haeckelsa.

Čuvari mora

Kompanija je 2020. otvorila svoju trgovinu u Londonu, a prošle godine drugi Heackels House, prostor za evente i kozmetičke tretmane. Također, lansirali su i pop-up trgovinu te Indian Ocean kolekciju koja je originalno kreirana za jedan resort na Maldivima. Inače, taj britanski brend promovira i sudjeluje u industriju koju nazivaju 'plavom' ili 'blue beauty'. Riječ je o održivoj proizvodnji kozmetike koja ne samo da je 'zelena' (ekološka) već usredotočena na to da ima pozitivan učinak na okoliš te posebno štiti mora i oceane.

Heackles je pritom plavlji od ostalih igrača koji se promoviraju kao 'blue beauty' budući da većina sastojaka njihovih proizvoda dolazi upravo iz mora. Kompanija ima licencu za ekološki uzgoj algi i morske trave koje koristi u 'signature' proizvodima poput Seaweed Bath and Algae Plump + B3, alternativi proizvodima s hijaluronskom kiselinom. Također, potiču kupce da čiste plaže od otpada te tako ostvare 40 posto popusta na njihove proizvode.

26. travanj 2024 16:59