Lidertrend
StoryEditor

Mladi i bogati: 18-godišnji Kevin Favid Lehmann najmlađi je milijarder na svijetu

07. Travanj 2021.
Lehmann je vrijedan 3,3 milijarde dolara koje je stekao nakon što mu je otac, Gunther Lehmann, suvlasnik dm-drogerie marketa, prenio dio svog udjela u kompaniji

Jako mlad i jako, jako bogat, riječi su koje najbolje opisuju Kevina Davida Lehmanna kojeg je magazin Forbes u utorak proglasio najmlađim milijarderom na svijetu. Osamnaestogodišnjak je, naime, vrijedan 3,3 milijarde dolara koje nije stekao vrijednim trudom i radom već zahvaljujući svom ocu, Guntheru Lehmannu, suvlasniku dm-drogerie marketa koji je 2017. udjel u kompaniji prenio na svog sina. Budući da je Kevin tada imao svega 14 godina, trebao je čekati do punoljetnosti da postane vlasnik golemog bogatstva. Ono što je zanimljivo jest, premda je Lehmann još 1974. kupio polovinu udjela u drogeriji, nije operativno uključen u njen rad, a svoju privatnost i privatnost svoje obitelji vješto skriva od očiju javnosti.

Rast u pandemiji

Na drugom mjestu Forbesove liste najmlađih milijardera 2021. nalazi se 24-godišnji Wang Zelong iz Kine, vrijedan 1,5 milijardi dolara. Wang je također na listu dospio zahvaljujući nasljedstvu - udjelu u kompaniji CNNN Hua Yuan Titanium Co koja se bavi proizvodnjom titanij dioksida ili bijelog pigmenta.

Treće i četvrto mjesto pak dijele sestre, Norvežanke Alexandra i Katharina Andersen. Svaka od njih teška je po 1,4 milijarde dolara zahvaljujući udjelu u obiteljskoj investicijskoj kompaniji Ferd koja godišnje uprihodi nevjerojatne dvije milijarde dolara.

Na petom mjestu nalazi se Amerikanac Austin Russell koji je svoj talent pretvorio u uspješan biznis, a sebe učinio milijarderom vrijednim 2,4 milijarde dolara. Naime, Russell je 2012. dobio 100 tisuća dolara vrijednu stipendiju Thiel Fellowshipa, odlučio prekinuti studiranje na Stanfordu i pokrenuti Luminar Tehnologies - kompaniju koja se bavi proizvodnjom senzora i druge tehnologije za autonomna vozila. Prema predviđanjima američke Komisije za vrijednosne papire, Luminar bi do 2026. mogla generirati najmanje 1,3 milijarde dolara prihoda. Rusell je trenutno vlasnik trećine udjela.

Kako zaključuje Forbes, pandemija nije nimalo omela milijardere u ubiranju prihoda - trenutno ih je na svijetu više nego ikad, 2.755. Ukupna vrijednost njihovog bogatstva popela se s osam na 13,1 bilijuna dolara.

24. travanj 2024 16:12