Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Atraktivan novi karavan za mlade i dinamične obitelji

11. Srpanj 2021.

Iz Peugeota stiže nova generacija kompaktnog modela 308 u karavanskoj izvedbi SW. Novi karavan iz Peugeota može se pohvaliti veoma atraktivnim izgledom, koji bi trebao privući mlađe i dinamičnije obitelji, ali i velikom prtljažnikom od čak 608 litara koji će zadovoljiti sve potrebe potencijalnih kupaca, a prema potrebi može se povećati na čak 1634 litre preklapanjem zadnje klupe sjedala. Osim velikoga prtljažnog prostora, putnici u automobilu neće biti zakinuti za komfor jer s međuosovinskim razmakom od 2,73 metra prostora u putničkoj kabini ima i za one najveće.

Drukčiji od prethodnika

Već dulje u Peugeotu njeguju tradiciju da svoje kompaktne modele ponude i u karavanskoj izvedbi, što je slučaj i s modelom 308. Nova generacija 308-ice podosta je drukčija od prethodnika, što se očituje u dimenzijama kao i u dizajnu, koji je poprimio veoma moderan i nekako zaobljen izgled, za kojim će se zasigurno okretati na cesti. Novi Peugeot 308 SW šest centimetara je dulji i nešto niži od svog prethodnika, što mu osigurava još bolje 'držanje' ceste te ugodnije upravljanje u zavojima. U unutrašnjosti dominira instrumentna ploča iCockpit 3D i središnji multimedijski zaslon veličine 10 inča, a tu je i premium audiosustav Focal s 10 zvučnika. Novi Peugeot stiže i s najnovijom generacijom sustava za pomoć u vožnji Drive Assist 2.0. koji omogućuje poluautonomnu vožnju i garantira još veću sigurnost.

Benzinac, dizelaš i hibrid

Što se pogona tiče, Peugeot SW razvijen je na modularnoj platformi EMP2 (Efficient Modular Platform), što omogućuje vrlo raznoliku ponudu izvedbi pogona, pa su tako u ponudi benzinski motori PureTech snage 110 i 130 KS upareni sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, zatim dizelski BlueHdi snage 110 KS i BlueHdi snage 130 KS.

Također, novi SW bit će dostupan i u plug in hibridnoj verziji sa 180 i 225 KS te baterijom kapaciteta 12,4 kWh koja omogućuje doseg do 60 km. Početak prodaje novog Peugeota 308 SW kreće najesen. 

18. travanj 2024 14:25