Lidertrend
StoryEditor

[Video] Potpuno nova Toyota Corolla Cross stiže u jesen 2022.

19. Prosinac 2021.
Toyota Corolla Cross

Potpuno nova Toyota Corolla Cross je zapravo SUV izvedba najprodavanijeg automobila na svijetu i prva Toyota koja se odlikuje petom generacijom hibrida s automatskim punjenjem uz prednji pogon (FWD) ili pametni pogon na sve kotače (AWD-i). To znači veći okretni moment, veću snagu elektromotora, veću učinkovitost i veći užitak u vožnji.

Cross se odlikuje najnovijim izvedbama litij-ionskih baterija, a novi baterijski paket je 40% snažniji i lakši nego prije. I elektromotor i benzinski motor su poboljšani, pa je ukupna najveća snaga cijelog sustava povećana za više od osam posto. Novi dvolitarski hibridni pogonski sklop s pogonom na prednje kotače daje 146 kW/197 KS, a ubrzanje 0-100 km/h traje 8,1 sekundu. Izvedba AWD-i odlikuje se dodatnim, snažnim elektromotorom na stražnjoj osovini zavidne snage od 30,6 kW. Nova Corolla Cross dolazi uz brojne napredne tehnologije.

Tu se ističe, prije svega, unaprijeđeno strojno sučelje (HMI – Human Machine Interface) s najnovijom multimedijskom tehnologijom, digitalnom pločom s instrumentima od 12,3" i središnjim zaslonom multimedijskog sustava od 10,5", a da bi Cross bio siguran brine se sigurnosni sustav T-Mate, koji spaja zadnju generaciju paketa Toyota Safety Sense i druge aktivne sustave pomoći u vožnji i prilikom parkiranja. Planirani dolazak u Hrvatsku je u jesen 2022. godine, a cijena još uvijek nije poznata.

19. travanj 2024 13:48