Lidertrend
StoryEditor

[Video] Zelena Kia Niro crpi inspiraciju iz prirode

05. Prosinac 2021.
Kia Niro

Kia je prošlog tjedna predstavila potpuno novi model nazvan Niro, drugi u sklopu njezine nove strategije predstavljanja tvrtke kao ponuđača održive usluge mobilnosti. Riječ je o ekološki prihvatljivom SUV-u koji je napravljen u skladu s dizajnerskom filozofijom 'Spajanje suprotnosti' ('Opposites United') i znači Kijinu predanost održivosti.

U tvrtki kažu da Niro 'crpi inspiraciju iz prirode i donosi dizajn koji povezuje ekološku prihvatljivost sa zabavom i užitkom u vožnji'. Pozivanje na ekologiju i prirodu proizlazi iz toga što je model napravljen od održivih materijala. Unutrašnjost je također izrađena od recikliranih materijala: obloga stropa od recikliranih tapeta, sjedala od biopoliuretana s tencelom, tkaninom od listova eukaliptusa, a na vratima je upotrijebljena boja koja ne sadržava benzen, toluen i ksilen te smanjuje utjecaj na okoliš i količinu otpada.

Zelena Kia dolazi i s opcijom Greenzone Drive Mode koja automatski prebacuje iz hibridnoga odnosno plug-in hibridnog načina vožnje u električni kad se tijekom voženje nađete u zelenim područjima kao što su stambene zone, škole ili bolnice. Kia Niro dolazi u tri izvedbe: kao klasični hibrid, plug-in hibrid i potpuno električni model. 

29. travanj 2024 16:27