Lidertrend
StoryEditor

Vitalni milijarder: Tri namirnice na jelovniku šefa Virgina, Richarda Bransona

14. Veljača 2022.
Ekscentrični, vječno aktivni poduzetnik slijedi prehrambene savjete liječnika i autora knjige ‘Eat to Beat Disease‘ William Lija

Milijarder i vlasnik kompanije Virgin Group, Richard Branson prošle je godine ostvario svoj dječački san i s Virgin Galacticom napravio đir po svemiru čime je potvrdio status jednog od najvećih avanturista među poduzetnicima. Ekscentričan, nekonvencionalan, vječno aktivan i 'nabrijan', 71-godišnji Branson je najbolji promotor vlastitog brenda, a s obzirom na vitalnost i formu, izvrsna reklama 'doktora za rak' i autora knjige 'Eat to Beat Disease' (Jedi i pobijedi bolest), William Lija. Kako je Branson napisao na svom blogu, već jako dugo nastoji voditi zdravi životni stil, pa tako svakodnevno vježba, 'kitesurfa', pliva, diže utege i vozi bicikl te nastoji biti u krevetu već u devet navečer.

Prehrambeni savjeti

Osim tima koji brine o tome da živi sa što manje stresa i obitelji kojom je blagoslovljen, za njegovu dobru (mentalnu i fizičku) formu zaslužan je i dr. Li. Branson slijedi plan prehrane tog stručnjaka za zdravlje, a na njegovom se jelovniku svakodnevno nalaze tri namirnice. Tako, prema preporuci dr. Lija, jedna do tri šalice kave na dan smanjuje rizik od srčanih problema za 33 posto, kivi na dan povećava zaštitu od oksidativnih oštećenja DNK za 66 posto, dok je za smanjenje tlaka i kolesterola preporučuje ispijanje pet šalica zelenog čaja dnevno. Kako prenosi Inc.com, Li je u svojoj knjizi Eat to Beat Disease naveo još neke namirnice koje bi svatko mogao (i trebao) uvrstiti u svoju prehranu. Primjerice, savjetuje (ako ne svakodnevnu onda redovnu) konzumaciju manga, šumskog voća, zobi, kruha od kiselog tijesta, tvrdih sireva (izvor kalija), lisnatog povrća, grahorica, konzervirane ribe poput sardina i inćuna, maslinovog ulja, oraha i tamne čokolade. Ako je suditi prema vitalnosti Richarda Bransona, prehrambene savjete ovog liječnika bilo bi dobro slijediti.

24. travanj 2024 20:22