Studentski Lider klub
StoryEditor

Obilježen Dan brucoša i početak orijentacijskog tjedna na EFOS-u

05. Listopad 2021.

U ponedjeljak je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku obilježen Dan brucoša, kojim je ujedno započet i sada već tradicionalni orijentacijski tjedan za brucoše. Ekonomski fakultet u Osijeku organizira ovu manifestaciju već osmu godinu za redom kako bi se brucošima pružio što ugodniji uvod u studentski život i akademske obveze.

Kako bi se brucoši bolje upoznali s kolegama i samim fakultetom, po završetku uvodnih informacija uslijedilo je druženje te obilazak zgrade Fakulteta u društvu starijih studenata i asistenata Fakulteta. Osim današnjeg obilježavanja njihovog dana, brucoše kroz čitav tjedan očekuje mnoštvo zanimljivih orijentacijskih radionica, o kojima sve informacije mogu pronaći na službenoj stranici fakulteta.

Dan brucoša, a samim time i orijentacijski tjedan, otvoren je jučer u 10 sati uvodnim govorom Dekana, prof. dr. sc. Borisa Crnkovića, nakon kojeg je uspješni alumnus EFOS-a Jurica Barać, poznatiji kao direktor Panonian Challengea, održao motivacijski govor. Program je tradicionalno vodila izv. prof.dr. sc. Ljerka Sedlan König, koja je brucošima predstavila profesore prve studijske godine te mogućnosti i prilike koje mogu ostvariti tijekom akademskog obrazovanja.

Brucoši su najviše iščekivali upoznavanje s novim kolegama uz druženje i obilazak zgrade Fakulteta u društvu njihovih kolega s viših godina i asistenata Fakulteta. Uz to, Ekonomski fakultet u Osijeku je ove godine po prvi puta svojim brucošima dodijelio i akademsku putovnicu i bonton, koji će im zasigurno poslužiti kao vrijedan suputnik na njihovom akademskom putu.

Najzanimljiviji dio današnjeg uvodnog dana svakako je bio orijentacijski lov na informacije, s kojim zanimljivosti nikako ne prestaju. Naprotiv, u ostatku ovog tjedna brucoše očekuje bogat raspored radionica koje će se održavati sve do petka, na kojima će se predstaviti različite studentske udruge Fakulteta, Studentski centar, izvannastavne aktivnosti te pružiti još pregršt korisnih i zanimljivih informacija. Detaljan program dostupan je na službenoj internetskoj stranici EFOS-a.

09. kolovoz 2022 08:01