Studentski Lider klub
StoryEditor

Poduzeća odabrala najbolju aplikaciju ovogodišnjeg App Start Contesta

11. Lipanj 2018.

Svečana završnica ovogodišnjeg App Start Contesta, vodećeg studentskog natjecanja u izradi web i mobilnih aplikacija održana je u četvrtak, 7. lipnja u Pivani.

App Start Contest je projekt udruge eSTUDENT koji se odvija već jedanaestu godinu zaredom, a okuplja široku zajednicu studenata različitih interesa i partnerska poduzeća. Nakon što su studenti cijelu godinu marljivo razvijali svoje aplikacije, pohađali predavanja i radionice te dobili savjete od mentora, došlo je vrijeme da predstave svoja konačna rješenja.

>>>Teorija i praksa na istom mjestu – studenti koji vode stvarna poduzeća za vrijeme studija

Na samome početku završnice okupljene je pozdravila predsjednica eSTUDENTa Martina Radanović. Martina je zahvalila svim natjecateljima i partnerima na odazivu te natjecatelje ohrabrila motivacijskim riječima za daljnji rad. Zatim je Iva Gospodnetić predstavila SPOCK, studentski startup inkubator Fakulteta elektrotehnike i računarstva koji studentima pruža mogućnost daljnjeg razvoja njihovih kreativnih rješenja.

Nakon uvodnog dijela, finalisti su prezentirali svoje inovativne aplikacije pred stručnim žirijem sastavljenim od partnerskih poduzeća - Axilis, Undabot, web.burza, Cial, Combis, FINA, FIVE, Microblink, Minus5 i Zagrebačka banka te asistenta Darka Štrige i istraživača Demijana Grgića s FER-a. Svaki tim imao je pet minuta za predstaviti se u što boljem svjetlu, a žiri je nakon toga mogao postavljati pitanja.

Pobjedu i novčanu nagradu u vrijednosti od 20 000 kuna, odnio je Morpheus team za svoju ideju aplikacije koja povezuje sudionike i poslodavce na popularnim hackathon natjecanjima. Tim čine Mihael Međan, Lucija Segarić, Matej Jularić i Tesa Jurišić koji su ujedno osvojili i nagradu za najbolju prezentaciju te dodatnih 1000 kuna.

- Ideja je došla nakon uočenih problema na hackathon natjecanjima na kojima smo sudjelovali. Mi smo sve što ne valja, napravili suprotno i ispalo je super. Daljnji planovi su širenje i razvoj aplikacije, što nam je ujedno bio i najteži dio ovog natjecanja jer je razvoj proces koji traje, dok nam je najlakše bilo prezentirati ideju, otkrili su pobjednici što ih je inspiriralo i kako su se pripremali za natjecanje.

>>>Zagrebačka studentica proglašena najboljom u međunarodnom STEM natjecanju

Drugoplasirani tim Viritres osvojio je 13 000 kuna, dok su članovi tima Sploh osvojili nagradu za najbolji dizajn vrijednu 3000 kuna, ali i treće mjesto u ukupnom poretku te za daljnji razvoj aplikacije osigurali još 7000 kuna. Za kraj, voditelji projekta Nikolina Radojčić i Tibor Pavić zahvalili su natjecateljima na izvrsnim idejama, partnerima koji su pružili potporu projektu i svima koji su pridonijeli ostvarenju App Start Contesta. Studenti su na ovome natjecanju pokazali ambiciju, trud i inovativnost što će im omogućiti lakše sučeljavanje s budućim poslovnim izazovima, a na kraju natjecanja su kroz networking dobili priliku upoznati ostale natjecatelje i razgovarati s budućim poslodavcima u neformalnom okruženju.

19. veljača 2024 21:03