Ukratko
StoryEditor

Digitalizirane i društveno odgovorne tvrtke zaslužuju Zeleni certifikat

10. Prosinac 2021.
zeleni certifikat
U sklopu novog projekta koji je pokrenuo servis mojeRačun promovirat će se tvrtke koje su kroz digitalizaciju i ulaganje u zaposlenike pokazale odgovornost prema zajednici i poboljšale kvalitetu života

Zeleni certifikat novi je projekt servisa mojeRačun, vodećeg informacijskog posrednika za razmjenu eRačuna i drugih digitalnih dokumenata, usmjeren na promociju ekološki osviještenih i društveno odgovornih kompanija u Hrvatskoj. Riječ je o projektu koji za cilj ima odati priznanja tvrtkama koje, osim što su uspješno implementirale digitalizirane procese u svoje poslovanje, svojim djelovanjem poboljšavaju kvalitetu života te pozitivno utječu na okoliš i zajednicu. Provedbu projekta kao medijski partner podržava Lider Media.

Zaštita prirode kao poslovni identitet

Od 2014. godine do danas, servis mojeRačun promovira zeleno, bespapirno poslovanje, a zaštitu prirode kao dio svog poslovnog identiteta. Različitim kampanjama od samih početaka na isto potiču svoje korisnike i poslovne partnere, a u ovom projektu, osim na ekologiju, veliki naglasak stavljaju upravo na sve segmente društveno odgovornog poslovanja.

Učinci digitalizacije na okoliš

Do sredine 2021. godine putem servisa mojeRačun posredovano je više od 50 milijuna eRačuna i pratećih dokumenata. Time je, procjenjuje se, od sječe sačuvano oko 3.086 stabala, a udio CO2 smanjen za oko 37.000 kilograma godišnje, što jasno pokazuje kako su brojne tvrtke u Hrvatskoj već stvorile preduvjet za dobivanje Zelenog certifikata.  

Što poručuje Zeleni certifikat

Zeleni certifikat na jedinstven način spaja digitalizaciju s društveno odgovornim poslovanjem. Pokazatelj je da je briga o okolišu zajednička odgovornost te da su ulaganje u zaposlenike i odgovornost prema zajednici rješenje za zelenu budućnost koju možemo zajednički graditi.

Tko sve može sudjelovati u projektu

U projektu mogu sudjelovati tvrtke koje su se uspješno digitalizirale, a svojim društveno odgovornim radom poboljšavaju kvalitetu života te pozitivno utječu na okoliš i zajednicu u cjelini.

Zeleni certifikat

Ovo priznanje dodjeljuje se manjim tvrtkama koje, primjerice, imaju integrirano rješenje za slanje eRačuna i eDokumenata, digitalno arhiviraju ili učitavaju ulazne eRačune u ERP, čime svakim razmijenjenim eDokumentom izravno pozitivno utječu na okoliš.

Premium zeleni certifikat

Riječ je o priznanju koje se dodjeljuju većim tvrtkama koje uz digitalizaciju trebaju zadovoljiti barem jedan kriterij iz kategorija društveno odgovornog poslovanja. Uz to, podrazumijeva se i kako tvrtke u Premimum varijanti prakticiraju višegodišnju razmjenu eRačuna te aktivnu primjenu komplementarnih digitalnih usluga. Za koji certifikat konkurira vaša tvrtka doznajte OVDJE.

tagovi: zeleni certifikat, premium zeleni certifikat, društveno odgovorno poslovanje, komplementarne usluge, eRačun, mojeArhiv

20. svibanj 2024 20:06