Ukratko
StoryEditor

Otvorene plave police - počinje druga sezona projekta ‘Startaj Hrvatska‘

22. Rujan 2021.
Startaj Hrvatska

.SPAR Hrvatska i Nova TV, u srijedu, 22. rujna u INTERSPAR trgovini u City Centru West predstavili su društveno odgovorni projekt 'Startaj Hrvatska' koji razvija, pomaže i potiče razvoj hrvatskog poduzetništva, inovativne proizvođače i startupove.

Svečano su otvorene posebne 'plave police' na kojima se nalaze proizvodi osam ovogodišnjih kandidata koji će biti na raspolaganju svim kupcima u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske.

 - Produkcija jednog ovakvog društveno odgovornog projekta kao što je Startaj Hrvatska prirodan je korak za Novu TV koja intenzivno prati startup scenu i različite projekte koji potiču inovaciju, napredak proizvodnje, stvaralaštvo. Nastavljamo s drugom sezonom s našim partnerom aktivno doprinositi hrvatskom gospodarstvu te nas iznimno veseli da u ovim izazovnim vremenima kada je sve otežano imamo mogućnost i snagu dati priliku hrabrim i upornim poduzetnicima koji su dokaz da se dobra ideja, trud i rad isplate te da uspjeh neće izostati za sve one koji imaju kvalitetnu viziju - istaknuo je Povodom predstavljanja ovog jedinstvenog televizijskog formata, kroz koji će kandidati gledateljima ispričati svoju poduzptnički put o proizvodima koje su uz podršku stručnogPAR tima S-a pripremili za izlazak na police velikog trgovačkog lanca, Dražen Mavrić, predsjednik Uprave Nove TV.

O očekivanjima i samom projektu u drugoj sezoni, na predstavljanju novih osam kandidata druge sezone ovog projekta predsjednik Uprave SPAR Hrvatska Helmut Fenzl naglasio je kako su prvom sezonom projekta Startaj Hrvatska pokazali kako je SPAR Hrvatska jak i pouzdan partner malim, domaćim poduzetnicima i startupima.

- Drugom sezonom nastavljamo s aktivnom podrškom ambicioznim pojedincima, inovativnim proizvođačima i startupovima, a broj prijava za ovu sezonu govori u prilog tome kako je Startaj Hrvatska upravo projekt kakav našem društvu i našim poduzetnicima treba. I ovoga smo puta kandidatima pomogli ispuniti potrebne preduvjete i zadovoljiti standarde kako bi se njihov proizvod mogao naći na polici svih INTERSPAR hipermarketa i odabranih SPAR supermarketa. Od danas, njihove ukusne, hranjive, inovativne i korisne proizvode kupci mogu naći u svim našim hipermarketima - rekao je Fenzl.

Kandidati koji ove godine postaju nova lica hrvatske poduzetničke scene predstavili su se s proizvodima Croaticanna, Fruit Moons, Ekipa Kombucha, Melli Aromatica, Nutty BARica, Pa-Šta, Viktoria te 7Stars.

Zvonimir Kalić u samom srcu Slavonije uzgaja eko konoplju i proizvodi Croaticanna bio ulje konoplje. Fruit Moons jedinstveni je snack od dehidriranog voćnog pirea koju je kreirala Jelena Gadže, a proizvod je u potpunosti odraz njenog duha. Iza imena Ekipa Kombucha stoji četvero prijatelja, Almira, Roko, Mario i Zdravko, koji su osmislili istoimeni osvježavajući blago gazirani fermentirani čaj u čak četiri okusa.

Kandidatkinje Vesna Sirovina i Ivana Grčić iz Samobora stoje iza brenda Melli Aromatica sa svojim eko omekšivačem i deterdžentom za rublje. Tu je i Maja Fertalić koja je zbog zdravlja osmislila snack pločice s orašastim voćem te ih predstavlja pod brendom Nutty By Maja.

Bračni par Renata i Mario Burić kreirali su brend Pa-Šta pa tako njihovi ručno rađeni punjeni ravioli okusom vraćaju u djetinjstvo i podsjećaju na bakinu kuhinju. Priča o brendu Viktoria po mnogo čemu je posebna, a radi se o prirodnoj kozmetici na bazi magarećeg mlijeka koju je osmislila kandidatkinja Brankica Borović s mužem Paolom. Iza priče o smrznutim desertima 7stars su vrijedne ruke Marije Čulo, koja je u proizvodnju uključila i muža Damira.

Novih osam poduzetnika druge sezone zahvaljujući projektu „Startaj Hrvatska“ dobilo je jedinstvenu priliku plasirati svoje proizvode na hrvatsko tržište. U konačnici će samo jedan od njih odnijeti vrijednu titulu HIT proizvoda 2021. godine.

18. travanj 2024 23:14