Ukratko
StoryEditor

PBZ Grupa donirala Specijalnoj bolnici na Goljaku robotsku ruku za uspješniju terapiju malenih pacijenata

17. Prosinac 2020.
dkdkd dkdkdkd

NNajnovijom donacijom, koju je realizirala sredstvima prikupljenim za svoj humanitarni projekt "Činim dobro svaki dan", PBZ Grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe,  omogućila je kupnju suvremene robotske ruke za terapiju djece koja boluju od cerebralne paralize. Vrijednost donacije iznosi 437.500 kuna, a omogućit će još uspješnije liječenje i kvalitetniju zdravstvenu skrb malenih pacijenata zagrebačke Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama.

„Donirani uređaj od iznimne je važnosti za robotsku terapiju gornjih ekstremiteta naših malih pacijenata s cerebralnom paralizom. Cerebralna paraliza je stanje s trajnim, ali neprogresivnim oštećenjem mozga, koje zahtijeva stalnu fizikalnu terapiju da bi se prevenirale dodatne komplikacije. Robotski potpomognuta terapija koja koristi veliki broj ponavljajućih zadataka pomaže djetetu s nedovoljnom snagom za pomicanje ruke da obnovi funkcije ruke educirajući, odnosno reeducirajući mozak. Donirani robotski uređaj Armeo ima pacijentu prilagodljivu robotsku ortozu za ruku (točno po dimenzijama nadlaktice i podlaktice) sa senzorima koji prate pokret i položaj ramena, lakta i ručnog zgloba ruke u prostoru te daju povratnu informaciju pacijentu i terapeutu, kao i mogućnost jačanja intenziteta treninga te modeliranja zadataka prema potrebama svakog pacijenta. Stoga iskreno zahvaljujemo PBZ Grupi na ovom vrlo vrijednom uređaju za terapiju djece oboljele od cerebralne paralize”, istaknula je prim. Katarina Bošnjak-Nađ, dr. med., ravnateljica Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama.

„Drago mi je da smo našu najnoviju donaciju u sklopu projekta "Činim dobro svaki dan" i Visa kartice sa srcem uputili Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama te se nadam da smo im ovom donacijom uljepšali blagdanske dane i pomogli u liječenju njihovih malenih pacijenata. S ovom bolnicom vežu nas partnerski, dugogodišnji odnosi. Specijalna bolnica je jedan od pokretača projekta "Praćenje djece s neurorizicima", koji pomažemo od samog početka našeg projekta "Činim dobro svaki dan" te ima značajnu ulogu u liječenju neurorizične djece, kako s područja Zagreba, tako i iz ostalih krajeva Hrvatske. Upravo stoga, u više navrata smo pomogli ovoj bolnici doniravši sredstva za kupnju raznih medicinskih uređaja i opreme za uspješnije liječenje djece s neurorizičnim smetnjama“, istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Donacija Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama dio je projekta društveno odgovornog poslovanja PBZ Grupe, članice Intesa Sanpaolo Grupe, koji već više od dvanaest godina Grupa provodi pod nazivom "Činim dobro svaki dan". Sredstvima prikupljenim za taj projekt PBZ Grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih: "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravstva i "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Grupa je do sada prikupila više od 22 milijuna kuna te, uključujući i ovu najnoviju, ukupno realizirala 52 donacije, uključujući dječje bolnice i pedijatrijske odjele te domove socijalne skrbi diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

15. travanj 2024 06:14