Ukratko
StoryEditor

Youth Speak Forum - Kako od ideje do startupa?

18. Svibanj 2021.

PRVA  RADIONICA: 21.5.2021. - KAKO OD IDEJE DO STARTUP-A?

Prva od dvije radionice koje su i svojevrsni uvod u YouthSpeak Forum održat će se 21. svibnja u 17:00 sati putem live-streama na Facebooku (Live će biti na službenoj Facebook stranici AIESEC Croatia). Tema prve radionice je kako od ideje do startupa, a predavač je CEO Settlea Daniel Döderlein. Daniel Döderlein serijski je poduzetnik koji je osnovao prvi fintech startup u Norveškoj, odnosno začetnik je te fintech startup industrije u Norveškoj. Kasnije se sa svojim startupom proširio po ostatku Europe.

Uvršten je u top 200 europskih fintech influencera, iza njega stoji 25 godina poduzetničkog iskustva u IT-u, razvoju proizvoda, oglašavanja i financijskih usluga. 2014. godine osvojio je titulu „Poduzetnik godine“ koju dodjeljuje Norveško udruženje poduzetničkih ulagača.

Danas djeluje u Google Cloud Advisory Boardu te kao fintech suradnik u Forbesu. Daniel je definitivno osoba kompetentna za razgovor o temi naše radionice pa iz tog razloga smatramo da može biti idealan uzor svima onima koji su zainteresirani da saznaju kako izgleda put od same ideje do uspjeha.

DRUGA RADIONICA: 28.5.2021. - UMJETNA INTELIGENCIJA ZA POČETNIKE

Druga radionica održava se 28. svibnja, također u online obliku, s početkom u 17:00 sati, također putem livea na službenoj Facebook stranici AIESEC Croatia. Tema je umjetna inteligencija za početnike, a predavač je Davor runje, iskusni programer, znanstvenik i poduzetnik. Jedan je od osnivača Zasti.ai, globalno prisutnog startupa koji gradi vlastita rješenja iz područja umjetne inteligencije u raznim industrijama. Jedan je i od osnivača PlayMedia Systems Inc., globalno vodeće tvrtke za tehnologiju digitalnih audio dekodera, a kao doktorand je surađivao s Deanom Rosenzwigom i Yurijem Gurevichem iz Microsoft Researcha. Osmislio je i implementirao prototip i transferirao tehnologiju u produktnu grupu u Microsoftu. Dobitnik je SSCLI i Phoenix nagrade Microsoft Researcha gdje je njegov projekt proglašen jednim od 16 najboljih iz cijelog svijeta u 2005. godini. Autor je 15 članaka iz teorijskog računarstva i jednog patenta u SAD-u. Danas djeluje kao predsjednik Cisex boarda i kao predavač na Algebri.

Svi sudionici radionica dobiti će kod s 15 posto popusta kojeg mogu iskoristiti za AIESEC stručne i volonterske prakse.

Link za Facebook događaj.

15. travanj 2024 13:34