Ukratko
StoryEditor

Zagreb je napokon dobio prvi pravi nepretenciozni urbani restoran

24. Rujan 2021.

Tik do Muzeja suvremene umjetnosti, sutra se otvara novo it mjesto. Ambient prostora i uređenje restorana prati viziju cijelog kvarta u kojem se smjestio. Središće je u vrlo kratkom roku postao jedan od najpoželjnijih kvartova za život a Food Division mu daje točno ono što mu je nedostajalo, s čime ovaj  kvart postaje drugi centar grada.

Ideja ovog restorana je da spaja različitosti koje se fantastično slažu. Restoran ima i prvu pravu otvorenu kuhinju koja simbolizira hrabrost i odvažnost kuharskog tima. Snažan karakter, disciplina i preciznost u izvedbi, dijelovi su karaktera chefa Marka Alilovića koji je taj pečat prenio i na sama jela.

U kuhinji se inzistira na stvarnim, zanatskim kuharskim tehnikama uz pobunu protiv fine dining pretencioznosti. Food Division je prvo mjesto gdje će jednako zadovoljni biti i steak znalci i vegani.

Od vrlo tradicionalno pripremljenog japanskog ramena, preko autorske interpretacije chicken and wafels američkog juga, do australskog black angus ribeya pečenog na binchotan ugljenu, izbor je koji odgovora i poslovnom ručku i opuštenoj prijateljskoj večeri.

U stanju stalne pobune tim je u stalnoj potrazi za novim, boljim, drugačijim...

Spoj sirovog beton i mramora, spoj ozbiljnog kuhanja i opuštene atmosfere, kuhara i gostiju, morat ćete doći doživjeti.

18. travanj 2024 21:20