Ukratko
StoryEditor

Zvonko Kolobara novi je direktor BAT-a za Adria regiju

07. Siječanj 2020.
Zvonko Kolobara
Od 1. siječnja novi direktor British American Tobacca za Adria regiju je Zvonko Kolobara. Adria regija kojom se upravlja iz Zagreba, a obuhvaća osam tržišta, postala je dio velike BAT-ove regije južna Europa sa središtem u Italiji

Zvonko Kolobara, dosadašnji član Uprave za maloprodaju novi je direktor Adria regije British American Tobacca. Novu dužnost Kolobara preuzeo je 1. siječnja.

Kolobara je na najvišim upravljačkim pozicijama velikih kompanija od 2006. godine. Menadžersku karijeru započeo je u Dukatu/Lactalisu, gdje je radio na raznim upravljačkim pozicijama u Hrvatskoj i diljem šire regije. U sustav TDR-a došao je 2013. godine kao član Uprave za prodaju. Po preuzimanju TDR-a od strane BAT-a, Kolobara je podržao uspješan proces integracije TDR-ovih biznisa diljem regije u BAT-ov globalni sustav nakon čega je bio član Uprave zadužen za maloprodaju.

- BAT u ovoj regiji ima snažnu tržišnu poziciju, kvalitetne odnose sa svim ključnim dionicima i izvrstan tim. Naš fokus će u narednim godinama biti jačanje biznisa u svim segmentima i nastavak ulaganja u zaposlenike čiji je talent sve više prepoznat i na razini BAT grupe - izjavio je Zvonko Kolobara.

Adria regija obuhvaća osam tržišta, uz Hrvatsku i Sloveniju, BiH Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju i Kosovo. U sklopu nove organizacije BAT grupe, Adria postaje dio velike regije južna Europa (SEA) sa središtem u Italiji.

BAT je jedan od najvećih privatnih investitora i poslodavaca sa 1650 zaposlenih u Hrvatskoj. BAT uz proizvodnju i maloprodaju dodanu vrijednost domaćem gospodarstvu stvara i u segmentu poljoprivrede s obzirom da je najveći otkupljivač domaćeg duhana s mrežom od preko 500 koperanata u Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj županiji.

21. svibanj 2024 12:18