Lider trend
StoryEditor

Ambalaža s odvojivim poklopcem omogućava odvojeno recikliranje

28. Kolovoz 2014.
Piše:
lider.media

Tetra Pak, vodeća svjetska kompanija u proizvodnji rješenja za preradu i pakiranje prehrambenih proizvoda, najavljuje uvođenje nove ambalaže Tetra Top s odvojivim poklopcem koja potrošačima omogućava da skinu plastični poklopac s kartonskog omota te ih recikliraju odvojeno.

Plastični poklopac potrošači mogu odvojiti od kartonskog omota jednostavnim pritiskom palcem, zahvaljujući urezanoj perforaciji na vanjskom sloju kartona. Ovo je postignuto bez utjecanja na funkcionalnost ambalaže Tetra Top.

"Inovativna ambalaža Tetra Top s odvojivim poklopcem odgovor je na sve češće zahtjeve potrošača za boljim rješenjima koja će olakšati recikliranje, pogotovo u situacijama u kojima infrastruktura za gospodarenje otpadom to zahtjeva," kaže Charles Brand, Potpredsjednik Tetra Pak-a za marketing i upravljanje proizvodima.

Tetra Top je ambalaža koja kombinira praktičnost boce s modernim izgledom i osjećajem koji pruža kartonsko pakiranje. Prikladna je za hlađene proizvode kao i za bezalkoholna pića koja se čuvaju na sobnoj temperaturi – kod kuće i u pokretu. Ambalaža s odvojivim poklopcem potrošačima je dostupna bez ikakvog dodatnog troška. Tvrtka Arla Foods u Danskoj i Švedskoj već je uvela Tetra Top s odvojivim poklopcem u svoju liniju proizvoda.

"Vrlo je dobro primljena od strane svih naših ključnih dionika," kaže Ann Bergman, viša rukovoditeljica za marketing i brendiranje u odjelu jogurta i fermentiranih proizvoda u Arla Foods Švedska. "Više od 80% potrošača cijeni mogućnost odvajanja poklopca, a 77% ih je reklo da će više reciklirati.* Na švedskom tržištu postoji preko 35 proizvoda koji se proizvode pod brendovima Yoggi i Arla, a koji se pakiraju u ambalažu Tetra Top s odvojivim poklopcem. Velika nam je prednost bila što smo imali mogućnost uvesti tu ambalažu bez dodatnog troška."

28. siječanj 2023 02:04