Lider trend
StoryEditor

D-Marin prvi puta u Hrvatsku dovodi Farr 40 regatu

26. Travanj 2016.
Piše:
lider.media

Za manje od mjesec dana, od 18. do 21. svibnja 2016. Šibenik i Hrvatska prvi će puta ugostiti jednu od najelitnijih svjetskih jedriličarskih utrka, regatu klase Farr 40, a kojoj je ime s ponosom dala Dogus grupa, odnosno njena tvrtka D-Marin – D-Marin Farr 40 Šibenik Regatta.

Novo poglavlje u pozicioniranju Hrvatske na svjetskoj jedriličarskoj karti započet će tako D-Marin Farr 40 Šibenik Regattom koja će, prema dosadašnjim najavama, okupiti deset do petnaest najboljih međunarodnih posada koje će jedriti u vodama oko otoka Zlarina u šibenskom arhipelagu. Probni plov na rasporedu je 17. svibnja u vodama ispred Šibenika, dok će tijekom četiri dana regate, a ovisno o vremenskim uvjetima, jedrilice sudjelovati u maksimalno jedanaest utrka. 

Farr 40 regate održavaju se već 18 godina u SAD-u, Australiji, Velikoj Britaniji, Italiji, Njemačkoj, Danskoj, Dominikanskoj Republici te na Bahamima. Hrvatska će se pridružiti ovom elitnom društvu s dvije utrke koje će se, od ove godine, redovito nalaziti u kalendaru Farr 40 regata.

D-Marin Farr 40 Šibenik Regatta stoga je prva od tri regate u sklopu Farr 40 Adriatic Circuit prvenstva 2016. Uz šibensku, ovaj dio natjecanja obuhvaća i European Championship regatu u Anconi koja će se održati u srpnju te D-Marin Farr 40 Zadar Regattu, koja će se održati u vodama zadarskog akvatorija od 21. do 24. rujna 2016. godine.

27. travanj 2024 22:47