Lider trend
StoryEditor

Danas započinje 40-dnevna gastrosenzacija Krk Food Fest Okusi proljeća

19. Travanj 2019.

U 20-ak najpoznatijih restorana otoka Krka od danas pa do kraja svibnja održava se jedinstvena turistička i gastronomska manifestacija: Krk Food Fest. Tijekom idućih 40-ak dana turisti i svi ostali posjetitelji otoka moći će uživati u jedinstvenoj gastronomskoj ponudi koju su im priredili poznati krčki ugostitelji. Ponuda je prilagođena namirnicama koje rastu ili se uzgajaju na otoku, a upravo u ovo vrijeme su najukusnije.

Što znači da će najviše biti šparoga i janjetine, pripremljenih na sve moguće načine, ali jednako tako i boba, motara i svih plodova mora koji se mogu naći u obližnjem podmorju. Posjetitelji će tako moći uživati u juhi od šparoga, fritaji sa šparogama ili pak posebno osmišljenim kolačima u kojima će se naći barem jedna stabljika šparoge. Jednako kao i janjetini s ražnja ili pod pekom, lešo janjetini ili malim janjećim kotletima. Uz njih, dakako, neće nedostajati ni tradicionalnih šurlica s prilozima od šparoga do kozica, krčkog pršuta, raznih vrsta sireva ili pak najkvalitetnijih maslinovih ulja od autohtonih vrsta maslina. A sve skupa moći će se zaliti a hladnom žlahtinom, vinom od loze koja je također jedinstvena na ovim prostorima.

Organizatori ove jedinstvene manifestacije, koja ujedno obilježava početak ovogodišnje turističke sezone, su TZ otoka Krka i sve lokalne turističke zajednice.

10. prosinac 2023 09:09