Lider trend
StoryEditor

Nova Freywille kolekcija nakita poziva na ekološku osviještenost

13. Veljača 2019.

Kada bi se pitao slavni austrijski slikar, grafičar i arhitekt Friedensreich Hundertwasser, život po zakonima prirode te sadnja bilja u urbanim sredinama postali bi obvezni. Međutim njegova vizija se nije ostvarila, ali nam je ostavio slike protkane željom za boljim odnosom čovjeka prema prirodi te jedinstvena arhitektonska dostignuća.

Freywille dizajn Silent Flowers nadahnut je istoimenim Hundertwasserovim remek-djelom, slikom koju je naslikao u Francuskoj između 1989. i 1991.godine. Ova kolekcija nakita slavi ljubav prema prirodi kroz interpretaciju najdražih motiva austrijskog umjetnika, spirala i apstraktnih cvjetova. Fino obrađeni i umjetnički oslikan emajl postaje platno na kojem Freywille razvija nepravilan, formalni Hundertwasserov jezik prožet elementima prirode u odvažnim bojama. Plošni, raznobojni kružni oblici predstavljaju razigrane cvjetne glavice naslonjene na krhke stabljike, a ispunjene su živopisnim spiralama koje simboliziraju neprekidni ciklus života i smrti : ‘Spirala raste i umire kao biljka, njezine linije poput vijugave rijeke slijede zakone rasta biljnog svijeta.‘ Ovaj čaroban set Freywille nakita oduševljava jednostavnošću i dječjom razigranošću. Vjerujemo da će se svidjeti svim poklonicima autentičnog i upečatljivog nakita. Međutim, nadahnut će i one koji možda ne nose nakit, ali uživaju u boravku u prirodi te su svjesni važnosti zaštite okoliša, kao i održavanja ravnoteže između čovjeka i prirode. ‘

Za Freywille umjetnike koji izrađuju jedinstven nakit od emajla više od 65 godina u ateljeu u središtu Beča, Hommage a Hundertwasser je jedna od najdražih kolekcija. Uspjeh i autentičnost svojeg rada objašnjavaju kroz posvećenost kulturi i umjetnosti. ‘Iako umjetnost ima svoj autonomni jezik, da bi ju razumjeli ne morate nužno poznavati sve elemente tog jezika. Najbolji način razumijevanja je kad dozvolite da vas promatrano umjetničko djelo dotakne. To se može dogoditi kroz navalu emocija ili poticaj da i vi nešto kreativno učinite, odnosno kako bi Hundertwasser rekao: Dobra slika je ona koja je puna čarolije, kada u njoj možeš osjetiti sreću, kada te može nasmijati ili rasplakati, ili kada se uz nju može nešto dogoditi. Trebala bi biti poput cvijeta ili drveta. Trebala bi biti poput Prirode. Trebala bi nam nedostajati kada nije tu‘.

Za dodatne informacije o nakitu možete posjetiti Freywille Online Boutique ili njihovu Facebook stranicu.

23. travanj 2024 04:32