Lider trend
StoryEditor

Praktični primjeri za one bave oglašavanjem i tržišnim komunikacijama

22. Veljača 2015.

Autori ‘Odgovornog oglašavanja‘ Kamilo Antolović i Predrag Haramija, ugledni stručnjaci za marketing i oglašavanje, u ovom djelu sustavno analiziraju sva područja oglašavanja, posebno se posvećujući pojavi novih medija, sredstava i tehnologija koji mijenjaju način komunikacije s potrošačima, pri čemu je odgovorno oglašavanje neizostavno.

Knjiga čitatelje upoznaje s pojmovima odgovornog oglašavanja i interpretacijom ukupne zakonitosti oglašavanja i društvene odgovornosti sa stajališta odredaba zakona i kodeksa. Donoseći mnogo primjera iz prakse, pomoći će onima koji žele ovladati tom tematikom, profesionalcima koji se bave oglašavanjem i tržišnim komunikacijama i marketingom u cjelini te studentima koji žele pobliže upoznati odgovorno oglašavanje i njegovu društvenu višedimenzionalnost u složenim uvjetima suvremenog poslovanja.

Odgovorno oglašavanje

Kamilo Antolović i Predrag Haramija

K&K promocija/HURA, Zagreb, 2015.

Četiri su načela koja nam mogu pomoći da prevladamo urođene predrasude kako bismo donosili bolje i osnovane odluke u životu, obitelji, karijeri i tvrtkama. U knjizi ‘Presudno‘ Chip i Dan Heath, autori bestselera ‘Made to Stick‘ i ‘Switch‘ istražuju uzroke i posljedice iracionalnog razmišljanja. Kad je riječ o odlučivanju, naš je mozak nesavršen instrument i biološki smo predodređeni da povremeno djelujemo ludo i iracionalno. Mnoga istraživanja upućuju na takvo ponašanje, ali sama svijest o ograničavajućim predrasudama neće nam pomoći. Autori se oslanjaju na opsežna istraživanja, studije i slučajeve te nude specifične i praktične alate koji nam mogu pomoći da jasnije razmišljamo i unaprijedimo odlučivanje na poslu i kod kuće.

Decisive: How to Make Better Choices in Life and Work

Chip i Dan Heath

Random House, 2013.

Ova hrabra, duhovita, mudra i bespoštedno iskrena zbirka osobnih eseja potvrđuje Lenu Dunham – autoricu, producenticu i zvijezdu HBO-ovih ‘Djevojaka‘, kao jedan od najoriginalnijih mladih talenata u današnjoj književnosti. U knjizi Durham predočava iskustva koja mlada djevojka može doživjeti dok si krči put u životu: kako je to zaljubiti se, biti osamljena, imati pet kilograma viška iako jede samo zdravu hranu, dokazivati se u sobi punoj muškaraca dvostruko starijih od sebe, naći pravu ljubav, i, ponajviše, kako je to imati hrabrosti da vjeruješ da baš tvoju priču vrijedi ispričati. Na pragu tridesete ona otvoreno i duhovito piše o svemu što je obilježilo njezino sazrijevanje: o bolnim vezama, preispitivanjima, nesavršenu tijelu, psihičkim lomovima, prijateljstvima, o obitelji i djetinjstvu.

Drukčija od drugih

Lena Dunham

Algoritam, Zagreb, 2015.

Robert Galbraith pseudonim je slavne J. K. Rowling, autorice knjiga o Harryju Potteru, fantastike za djecu koja ju je proslavila. No Robert Galbraith piše krimiće, ovo je drugi. Detektiv Cormoran Strike i njegova pomoćnica Robin Ellacott rješavaju novi slučaj koji oblikuje priču u napet, nepredvidljiv misterij sve do kraja. Kad romanopisac Owen Quine nestane, njegova supruga unajmi privatnog istražitelja Strikea. Isprva misli da je nekamo otišao na nekoliko dana – što je i prije činio – i želi da ga Strike dovede kući. Kako Strike istražuje, postaje jasno da Quineov nestanak skriva više toga nego što njegova supruga misli. Romanopisac je upravo dovršio rukopis s otrovnim opisima gotovo svih svojih znanaca. Bude li roman objavljen, neki će životi biti uništeni... 

Dudov svilac

Robert Galbraith

Mozaik knjiga, Zagreb, 2015.

25. travanj 2024 16:04