Podcast
StoryEditor

Hrvoje Ćosić: Brend je apsolutno bitan i neodvojiv dio uspješne proizvodne priče

29. Travanj 2024.
Lider Podcast #60 - Hrvoje Ćosić
  • Svima je u interesu da fintech i banke surađuju 
  • Aircash trenutno broji skoro milijun korisnika u Europi
  • Moramo brzo rasti, jer ako ne, ima onih koji će rasti brže od nas 
  • Zaposlili smo vrhunske stručnjake iz svjetskih kompanija, neke od njih izlistane su na njujorškoj burzi 

U novoj epizodi podcasta, novinar i voditelj Roko Kalafatić razgovarao je s Hrvojem Ćosićem, suosnivačem i izvršnim direktorom Aircasha. 

Makar je svoju profesionalnu karijeru započeo kao menadžer u Hypo banci 2000. godine gdje je radio na financijskim poslovima u riznici, upravljanju rizicima i likvidnošću, na tržištu novca te trgovini valutama, Ćosić je odlučio pustiti siguran posao iza sebe i bacio se na poduzetništvo. Nedugo nakon bankarske karijere osniva Fornax, svoju prvu tvrtku za računalno programiranje, a onda s partnerom 2015. godine osniva Aircash, prvi hrvatski fintech. 

Zašto je Ćosić odlučio napustiti sigurnu karijeru i uploviti u poduzetničke vode, kako je došao do ideje da osnuje Aircash i je li na početku znao što bi jednoga dana njegova tvrtka mogla postati? U kojem će se smjeru kretati fintech i bankarstvo? Jesu li jedno drugome neprijatelji i tko je Aircashov najveći konkurent - otkrijte u novoj epizodi Liderova podcasta!

Cijela epizoda podcasta dostupna je na našoj mrežnoj stranici i kanalu na YouTubeu. Kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem TikToku, Instagramu, YouTubeu, Facebooku ili LinkedInu. 

09. svibanj 2024 03:17