
Od kuhinje u Omišu do rada u restoranu s tri Michelinove zvjezdice, gastronomski i poduzetnički put Marija Mandarića obilježile su hrabre odluke, neortodoksni stavovi i stalna potraga za novim granicama okusa.
U novoj epizodi Liderova podcasta, s novinarom i voditeljem Rokom Kalafatićem, Mandarić otkriva kako je rad u The Fat Ducku, jednom od najpoznatijih restorana na svijetu, oblikovao njegovu viziju gastronomije, kako je turistički došao na Tajland pa se vratio i tamo otvorio lokal, kakva je budućnost zagrebačkog Noela, ali i zašto je jednom rekao da dalmatinska kuhinja – ne postoji.
Mandarić je već godinama poznat po hrabrim konceptima, a u listopadu prošle godine je u Zagrebu otvorio Bistro 96 – prostor u kojem želi spojiti vrhunsku francusku kuhinju i opušteniju atmosferu. U razgovoru je podijelio izazove vođenja restorana u Hrvatskoj, od nedostatka radne snage do sve skupljih namirnica i logistike. Osvrnuo se i na poduzetničke ambicije u regiji, uključujući širenje na srpsko tržište, te otkrio što je sve potrebno da bi jedan restoran opstao u 2024.
Mandarić je pričao i o odnosu tradicije i inovacije, o tome što restoran čini uspješnim, kako se formira jelovnik koji ostavlja dojam i zašto je danas gastro biznis jednako izazovan kao i svaki drugi poduzetnički pothvat. Također, dao je svoje mišljenje o hrvatskoj gastronomskoj sceni i što je potrebno da bi postala još bolja.
Još jednu vrhunsku epizodu Liderova podcasta poslušajte na YouTubeu i svim podcast platformama, a najzanimljivije isječke pratite na Instagramu, TikToku, YouTubeu, Facebooku i LinkedInu.
POGLEDAJTE CIJELU EPIZODU PODCASTA