Hrvatska
StoryEditor

Bazzar dobio investiciju za daljnji rast od EMMA Capital Group

04. Kolovoz 2021.

EMMA Capital Group, investicijski holding usmjeren na tržišta u razvoju u srednjoj i jugoistočnoj Europi, zaključio je ulaganje (growth equity) u Bazzar, najbrže rastuću tehnološku tvrtku koja posluje na tržištu e-trgovine u jugoistočnoj Europi. EMMA Capital tako je postao novi dioničar, dok će osnivači nastaviti upravljati poslovanjem i zadržati značajne udjele u tvrtci.

Na temelju zajedničkog razvojnog plana, koji će tvrtki omogućiti ubrzani rast, prihod će se koristiti za daljnje jačanje tržišne pozicije Bazzara u Hrvatskoj, kao i za širenje na međunarodna tržišta, s posebnim naglaskom na jugoistočnu Europu.

Ulaganje EMMA Capitala u Bazzar naglašava njegovu strategiju usredotočenja na rastuća poduzeća s mogućnostima međunarodne ekspanzije. Transakcija je potpisana u utorak 3. kolovoza 2021. godine u Zagrebu.

Financijski savjetnik Bazzara bili su Grubišić i partneri, tvrka za financijsko savjetovanje specijalizirana za korporativne financije, a EMMA Capital financijski su savjetovali odvjetničko društvo Lovrić, Novokmet, Smrček.

22. travanj 2024 19:38