Hrvatska
StoryEditor

Bellabeat ponovno ulazi u ‘drugo stanje‘ i to ulaganjem od 10 milijuna dolara

08. Ožujak 2021.
Bellabeat ulaže u fond za postporođajnu depresijufoto Alena Ozerova - Stock.adobe.com

Bellabeat koji je prije sedam godina startao kao BabyWatch najnovijim ulaganjem vraća se svojim korijenima. Ta tvrtka objavila je u ponedjeljak da ulaže 10 milijuna dolara u fond za istraživanje o postporođajnoj depresiji.

Nakon prve aplikacije koja je omogućavala trudnicama da osluškuju otkucaje djeteta te prate njegov razvoj na dotad neviđen način i koja je startupu pomogla steći simpatije startup svijeta i holivudskih zvijezda, Bellabeat se usmjerio na zdravlje žene. No, odlukom da osnuje fond kojim će skrenuti pozornost na postporođajnu depresiju kompanija koju su osnovali Urška Sršen i Sandro Mur ponovno se okreće ženskom posebnom, drugom stanju koje unatoč tome što živimo u 21. stoljeću još uvijek vjerno prate brojni tabui.

- Postporođajna depresija jedno je od najsloženijih, a često zanemarenih pitanja u društvu. Prema našim podacima, 3 od 10 žena iskusi postporođajnu depresiju u toku života. Nažalost, postporođajna depresija često se dijagnosticira prekasno, što mnogim ženama otežava postporođajno razdoblje. Bellabeatov cilj je osnažiti žene i pomoći im postignu najbolje moguće psihofizičko zdravlje, što djelomično postižemo postavljanjem pitanja o kojima se ne govori dovoljno. Kako bismo ženama omogućili da pravovremeno zatraže pomoć, razvijamo algoritme koji će rano otkriti stanja poput postporođajne depresije i otkriti kada je potrebna stručna pomoć. Osim vlastitih istraživanja, ulažemo i do 10 milijuna dolara godišnje u inovativna rješenja te znanstvene i medicinske projekte s obećavajućim potencijalom u području zdravlja majki - navode iz Bellabeata.

Fondom se želi potaknuti institute, tvrtke i klinike da traže održiva, holistička zdravstvena rješenja dijagnostike i liječenja, a u idućih godinu dana deset milijuna dolara bit će dodijeljeno odabranim projektima.

- Našim ulaganjima u obećavajuće znanstvene studije, zdravstvo i medicinske startupove, kao i inovativne terapije, cilj nam je implementirati ova rješenja u našu Bellabeat zdravstvenu i wellness platformu za žene koja već nudi personalizirane, holističke wellness programe za više od osam milijuna žena širom svijeta - stoji u priopćenju.

Bellabeat je već ulagao u američke klinike koje se bore protiv postporođajne depresije. Započeli su i suradnju s dr.sc.med Ede Frecska, predstojnikom klinike za psihijatriju pri Sveučilištu u Debrecenu, koji se specijalizirao za metode inovativne psihoterapije. 

Ako želite pomoći ženama da imaju bolju kvalitetu života i tražite način za unapređenje studija ili projekata u vezi s postporođajnom depresijom, možete kontaktirati Bellabeatov tim na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

15. lipanj 2024 21:04