Hrvatska
StoryEditor

Bellabeatu se pridružio Jeppe Christiansen, direktor Lega i Novo Nordiska

02. Prosinac 2020.
Jeppe Christiansen

Hrvatska IT tvrtka Bellabeat pojačanjem u timu podiže poslovanje na višu razinu - pridružio im se Jeppe Christiansen, svjetski poznati stručnjak u investicijskim i poslovnim krugovima. Skandinavski ekonomist svjetskog glasa, profesor na Sveučilištu u Kopenhagenu, ali i direktor vodeće tvrtke Lego Grupe, najvećeg proizvođača igračaka te potpredsjednik Novo Nordiska, multinacionalne farmaceutske kompanije s proizvodnim pogonima i uredima u 13 zemalja i godišnjim prihodom od 19,2 milijarde dolara. Christiansen će se usredotočiti na pozicioniranje Bellabeata kao podatkovne tvrtke i pomoći osatvariti ključne suradnje s farmaceutskom i healthcare industrijom, gdje za Bellabeat vidi ogroman potencijal zbog podataka kojima raspolaže.

Sandro Mur, suosnivač i suvlasnik Bellabeata, ističe da se ta tvrtka, uz svoje proizvode, želi na tržištu pozicionirati i kao
podatkovna tvrtka te iskoristiti vrijednost svojih podataka.

- Naš model je jednostavan, prodajemo hi tech proizvode za žene, prikupljamo podatke i omogućujemo te podatke dobro unovčiti i imati korist od njih. Jeppe je ujedno board member najveće farmaceutske tvrke te će nam pomoći da naši korisnici imaju pristup kroz podatke najnovijim wellness trendovima – kaže Mur.

Bellabeat je među prvima prepoznao veliki globalni skok ženske wellness industrije. U protekle četiri godine razvili su originalni pristup u sektoru wellnessa te uveli personalizirane wellness programe koji se temelje na menstrualnom ciklusu žena. Bellabeat koristi oko 50.000 novih skupova podataka za svaku osobu, a uvrštavanjem individualnih podataka u središte algoritma, Bellabeat svakoj ženi pruža optimalan način za postizanje ciljeva uključujući program gubitka težine, održavanja željene težine, postizanja trudnoće, optimiziranja spavanja...

Jeppe Christiansen svojim će ekonomskim znanjem i svjetski priznatim investicijskim iskustvom bitno pridonijeti Bellabeatu u sljedećoj fazi ekspanzije i osvajanju wellness tržišta.

- Bellabeat ima vrlo moćnu poziciju na tržištu kao podatkovna tvrtka, s obzirom na to da stare industrije poput farmaceutske imaju jako velikih problema u wellness sektoru kao i s inovacijama u njemu, a s ovim smjerom Bellabeat ima jako velike šanse etablirati se kao vodeća podatkovna tvrtka na globalnom wellness tržištu – izjavio je Christiansen.

Sjedište tvrtke je u SAD-u, ima urede u Londonu i Zagrebu, a proizvodnju u Kini, te je u nekoliko navrata dobila strane investicije. Kad je prije nekoliko godina Bellabeat radio zaokret u poslovanju bilo je otpuštanja zaposlenika u uredu u Zagrebu gdje ih je najveći broj, no Mur tvrdi ovoga puta neće biti otpuštanja te da Bellabeat trenutačno prima nove zaposlenike u zagrebački ured. 

19. travanj 2024 09:05