Hrvatska
StoryEditor

Boris Trupčević odlazi iz 24sata, nasljeđuje ga Zoran Turković

19. Studeni 2020.
Boris Trupčević

Direktor i član uprave 24sata Boris Trupčević odlazi s čela te medijske kompanije 31. prosinca, na njegovo mjesto dolazi dosadašnji član uprave Zoran Turković kojem će se u upravi pridružiti glavni urednik 24sata Goran Gavranović.

- Nakon točno 15 godina u 24sata odlučio sam krenuti u neke sasvim drugačije, nove i veće izazove. Odlazim iz medijske industrije, o čemu sam već dugo razmišljao - kazao je Trupčević koji će, kako je istaknuo, još neko vrijeme ostati povezan sa Styria Media Grupom u ulozi savjetnika.

Osim toga, Trupčević se u svojoj poruci oprostio od novinarstva i medija, ali i od medijskih i strukovnih organizacija - INMA-e (International News Media Association) i HUP Udruge novinskih izdavača kojoj je na čelu od 2017. te je naglasio kako će uskoro objaviti gdje će nastaviti svoju karijeru.

Kako ističu u 24sata, nakon Trupčevićeva odlaska, vođenje kompanije preuzet će nova generacija s Turkovićem na čelu, kojem će se pridružiti i Goran Gavranović koji će još neko vrijeme ostati na poziciji glavnog urednika 24sata i "pripremati teren" za svojeg nasljednika Ivana Buču koji će preuzeti operativno vođenje redakcije 24sata.

Markus Mair, predsjednik Uprave Styria Media Grupe sa žaljenjem je prihvatio Trupčevićev odlazak.

- Žao nam je zbog ove odluke, ali je moramo prihvatiti. Iznimno smo zahvalni Borisu za ogroman doprinos pozitivnom razvoju Styria grupe u Hrvatskoj, posebno na jedinstvenom uspjehu 24sata - kazao je Mair.

18. travanj 2024 10:53