Hrvatska
StoryEditor

Brojimo šlepere (25): Čateks je do kraja listopada izvezao 65 šlepera robe

02. Studeni 2020.

Tvrtka Čateks iz Čakovca osnovana je daleke 1874. godine, a u novije vrijeme se na vrlo konkurentnom tekstilnom tržištu pozicionirala kao proizvođač tehničkih tkanina i materijala specijalne namjene i veće dodane vrijednosti.

Aktualna pandemija za tvrtku Čateks rezultirala je povećanom potražnjom medicinskog sektora, ali i rastućom potražnjom za kućanskim tekstilom Čateksovih stalnih EU partnera koji su orijentirani na internet prodaju.   

- U zadnjih par desetljeća je Čateks skokove u razvoju praktički vezao uz nacionalna i globalna krizna kretanja. U Domovinskom ratu bili smo glavni proizvođač vojno-policijskih tkanina i gotovih uniformi dok je za vrijeme prvog migrantskog vala došlo do iznimnog rasta tržišta medicinskih prevučenih materijala – kažu iz ove čakovečke tvrtke.

Ove godine je Čateks d.d. do kraja listopada izvezao 65 šlepera robe. Većinom se radi o tekstilu i prevučenim materijalima, ali i o rekordnom volumenu konfekcionirane robe.

- Ono što Čateks u ovim kriznim vremenima čini globalno konkurentnim je pristup 'one-stop-shopa'. Naši klijenti preferiraju rješenje gdje jedna tvrtka može ponuditi integralno rješenje - materijal i doradu i gotov konfekcionirani proizvod – dodaju iz Čateksa.

Tvrtka se dijeli na tri profitna centra, Tekstil, Politeks i Konfekciju što je čini vrlo otpornom na negativna tržišna kretanja. Ako neki segment poslovanja posustane tada se drugi pojačava i korigira poslovni rezultat.

- Bitno je za istaknuti da je ove godine Čateks više nego udvostručio svoju dobit, a plasman sva tri profitna centra do ovog momenta bilježi dvoznamenkasti rast. Kraj godine je vrijeme kada Čateksovi klijenti povećavaju svoje narudžbe, pa je za očekivati daljnje dobre vijesti – zaključuju iz tvrtke.

17. travanj 2024 00:28