Hrvatska
StoryEditor

Brojimo šlepere (39) : Đuro Đaković TEP od početka godine izvezao 2.800 tona raznih komponenti za elektrane i postrojenja za proizvodnju energije iz otpada

10. Rujan 2021.
Đuro Đaković TEP_4

Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja d.o.o. (ĐĐ TEP) je poduzeće sa 100-godišnjom tradicijom proizvodnje kotlovskih postrojenja za sve vrste goriva i s najzahtjevnijim parametrima te je danas  europski lider u proizvodnji tlačnih dijelova i opreme kotla po svojoj ili kupčevoj dokumentaciji, te regionalni lider u projektiranju i proizvodnji kotlovskih postrojenja, energetskih otoka i elektrana zasnovanih na izgaranju drvene biomase, industrijskih kotlovskih postrojenja loženih plinom i uljem i kotlovskih postrojenja za iskorištavanje preostale topline (HRSG) iza malih i srednjih plinskih turbina i industrijskih procesa.

S obzirom na to da se radi o projektno orijentiranoj proizvodnji, isporuke nisu svakodnevne, ali su vrlo intenzivne u vrijeme aktiviranja gradilišta i početka montaže postrojenja, kažu nam iz tvrtke.

- Najčešće se radi o proizvodima i poluproizvodima van gabaritnih transportnih dimenzija i masa, te se transporti obavljaju većinom noću i pod pratnjom. Stoga se, osim cestovnog, koristi i riječni i morski transport. Prošle 2020. godine izvezli smo oko 3.800 tona proizvoda, pri tome je korišteno preko 120 izvanrednih transporta pod pratnjom i preko 60 klasičnih kamiona s prikolicom tj. šlepera – dodaju iz ĐĐ TEP-a.

Od početka ove godine izvezeno je 2.800 tona raznih komponenti za elektrane i postrojenja za proizvodnju energije iz otpada u EU i SAD-u, koristeći preko 100 izvanrednih transporta i 20-ak klasičnih šlepera.

Inače, ĐĐ TEP u segmentu obnovljivih izvora energije proizvodi i isporučuje, po principu 'ključ u ruke' kompletne elektrane za proizvodnju električne i toplinske energije iz biomase (kogeneracije), snage između 15 i 150 MWt. Godišnji prihod tvrtke ĐĐ TEP iznosi oko pola milijarde kuna.

Akcija 'Brojimo šlepere' se nastavlja pa ovom prilikom pozivamo sve poduzetnike da nam se jave s informacijama o količini svojih kamiona i šlepera koje pune za izvoz. Javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na naše društvene mreže.

05. prosinac 2022 05:17