Hrvatska
StoryEditor

Cantab PI dobio nagradu za najbolji globalni fintech u ‘scale-up‘ fazi razvoja

07. Lipanj 2021.
Siniša Slijepčević, Cantab PI

Cantab Predictive Intelligence (Cantab PI), britansko-hrvatski startup koji razvija platformu za umjetnu inteligenciju za banke i farmaciju, dobio je obje prve nagrade na velikom međunarodnom programu za startupove u naprednoj fazi razvoja.

U konkurenciji 469 startupova u naprednoj fazi razvoja iz 51 države, odabrano je 15, čiji su proizvodi testirani u tromjesečnom programu mađarske OTP-banke u šest Europskih država.

Na završnoj ceremoniji čiji su rezultati upravo objavljeni, KiwiTech, jedan od vodećih svjetskih 'accelerator' programa za startupove sa središtem u New Yorku, dodijelio je Global Innovation Award Cantab PI AI platformi za banke.

Moshin Syed, Chief Startup Officer Kiwitecha izjavio je da je Cantab PI AI platforma za bankarstvo, te posebno AI algoritmi za procjenu kreditnog rizika, vrlo bitan u COVID-19 okolnostima, gdje će sve više ljudi bez kreditne povijesti ili s nedovoljnom kreditnom povijesti trebati financijsku podršku.

Uz to, Cantab PI je u istoj konkurenciji 469 startupova dobio i nagradu publike za najbolji startup pitch.

Cantab PI platforme za bankarstvo, te za farmaceutsku industriju, koriste neke od vodećih svjetskih korporacija na tri kontinenta. Cantab PI u razvoju originalnih arhitektura umjetne inteligencije za određene B2B 'use cases' kombinira primijenjenu matematiku i statistiku, razumijevanje poslovnog okruženja te najmoderniju tehnologiju umjetne inteligencije.

Ovaj hrvatsko-britanski startup osnovan je 2017. godine, a osnovali su ga Siniša Slijepčević i Nela Pustaj i to na Cambridgeu. Njihove algoritme za umjetnu inteligenciju koriste neke od najvećih banaka i farmaceutskih tvrtki na svijetu. Trenutno planiraju proširiti poslovanje i na globalnu razinu, a zbog toga planiraju povećati svoj tim zaposlenika u Hrvatskoj sa sadašnjih 30-ak na čak 40 zaposlenih.

29. travanj 2024 03:17