Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor o studentskim poslovima, konferencija HND-a...

29. Siječanj 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 29. siječnja:

ZAGREB - Hrvatski sabor će na početku novog radnog tjedna, raspraviti izmjene Zakona o obavljanju studentskih poslova, kojima se širi krug studenata koji mogu raditi preko studentskih ugovora. Sabor ovoga tjedna planira raspraviti devet točaka, među kojima i izmjene Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama slijedom kojih bi se od 1. travnja povećale potpore za drugih šest mjeseci djetetova života (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak sudjelovat će na konferenciji za medije na kojoj će biti predstavljen softver za provjeru autentičnosti radova u sustavu visokog obrazovanja. Predstavit će ga Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca. Novi alat će biti dostupan za oko 150.000 studenata i oko 9.600 nastavnika te će omogućiti provjeru studentskih radova, od seminarskih, završnih do doktorskih, čime će se olakšati prosudba vezanu uz autentičnost pojedinog rada (9,30 sati, u Sveučilišnom računskom centru Sveučilišta u Zagrebu).

ZAGREB - Konferencija za novinare vodstva Hrvatskog novinarskog društva (HND) na temu "Ponovni pokušaj otimanja imovine HND-a). O pokušaju otimanja imovine HND-a na temelju krivotvorenih dokumenata govorit će Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a, Danka Derifaj, potpredsjednica HND-a, Slavica Lukić, članica Izvršnog odbora HND-a i Luka Kipa, odvjetnik HND-a (11 sati, HND, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Ukupan promet industrije u studenome je pao na mjesečnoj i na godišnjoj razini, u usporedbi s lanjskim listopadom za 6,8 posto, a u usporedbi sa studenim 2018. godine za 7,6 posto, na što je ponajviše utjecao pad prodaje na inozemnim tržištima, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Po podacima DZS-a, ukupni sezonski i kalendarski prilagođen promet industrije u studenom prošle godine je u usporedbi s mjesecom prije pao za 6,8 posto, pri čemu je na domaćem tržištu pao za 3,7 posto, a na nedomaćem za 14,7 posto.

24. travanj 2024 06:34