Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor o Vladinim mjerama za pomoć gospodarstvu, Bandić predstavlja Online Tržnice...

03. Travanj 2020.
Milan Bandić
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 3. travnja:

ZAGREB - Nastavak 16. sjednice Hrvatskoga sabora. Zastupnici će raspravljati o prvoj grupi zakona iz Vladina paketa za pomoć gospodarstvu u krizi uzrokovanoj epidemijom koronavirusa, odnosno zakonskim rješenjima koja se odnose na financije te na turistički sektor. Paket zakonskih izmjena i dopuna zastupnicima će predstaviti premijer Andrej Plenković te ministri financija Zdravko Marić i turizma Gari Capelli. Drugu grupu zakona za pomoć gospodarstvu, vezanu za ministarstva unutarnjih poslova i poljoprivrede, Sabor će raspraviti u ponedjeljak,  a o cijelom paketu glasovati će u utorak (9,30 sati, zgrada Ine, Šubićeva 29).

ZAGREB - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak predstavit će Upute za vrednovanje i ocjenjivanje za vrijeme trajanja nastave na daljinu u situaciji epidemije koronavirusa (10,30 sati, multimedijalna dvorana Ministarstva znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare sa suradnicima predstavit će uslugu Online Tržnice grada Zagreba. Riječ je o virtualnoj Tržnici, na kojoj će svoje proizvode nuditi obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) i obrtnici s područja Zagreba i okolice. Cilj te platforme koja će povezati proizvođače i kupce, je promicati upravo lokalne proizvođače, jer na njihovo poslovanje izravno utječu mjere ograničenja, uzrokovane epidemijom koronavirusa (11 sati, Kongresni centar Zagrebačkog velesajma, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo prošle je godine podneseno 211 patentnih prijava, 75 više nego godinu ranije, dok su istovremeno u nacionalnom postupku priznata 83 patenta, 12 više nego 2018., pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

20. travanj 2024 09:26