Hrvatska
StoryEditor

Dhar Media predstavila BRENDfulness, magazin o organizacijskoj kulturi i vođenju

03. Srpanj 2020.
Panel - Povratak vrijednostima
Dhar media, koja već 10 godina promiče kulturu dharme (svrhe), predstavila rebrendiranu Brend kulturu – sada BRENDfulness, magazin o organizacijskoj kulturi i vođenju

U četvrtak u Rooftop Lateral Baru s panelom na temu Povratak vrijednostima predstavljen je prvi broj magazina BRENDfulness.

Dhar media, izdavač Brend kulture koja postaje BRENDfulness izlazit će i u tiskanom izdanju, posvećena je promicanju organizacijske kulture svih svojih 10 godina poslovanja. Naša kultura počiva na dharmi u čijem je srcu svrha – svrha koju osjeća svaki zaposlenik kao dio organizacijske cjeline. Kada su svrha djelatnika i svrha organizacije poravnate, pričamo o kulturi vođenja.

Kako bismo još jače i glasnije pričali i educirali o organizacijskoj kulturi koja prije svega počinje u nama samima - u našim zaposlenicima i našem kolektivu, odlučili smo rebrendirati Brend kulturu, koja je pod tim imenom izlazila petu godinu, u BRENDfulness.

- Generacija 'Z' koja je odrastala u online svijetu, izložena instant rješenjima da bi se osjećala smislenom, potražit će neke nove vrijednosti tražeći sebe. Napustit će stare paradigme i zagristi u jasnoću promjene - htjeli to mi ili ne prihvatiti. Zato je vrijeme da se prilagodimo, da zaoremo dublje u te naše poslovne priče - ispod vizije uspjeha krije se puno rada na sebi, u timu, na misiji i prema nekim novim 'starim i pravim' vrijednostima. Tko je hrabar, krenut će tim putem i mijenjati svijet. Tko nije, ostat će osrednji igrač tržišta rada. Stoga Vas pozdravljam u misiji promocije organizacijske kulture utemeljene na dharmi – Izjavila je Lea Brezar, CEO Dhar media, vodeća zagovarateljica dharmičkog pristupa poslovanju.

Komentrajući stanje hrvatskog poduzetništva u jeku krize uzrokovane pandemijom, sugovornici panela 'Povratak vrijednostima' složili su se kako su prave vrijednosti na kojima počiva poslovanje temelj bez kojeg u krizama tonemo.

- Moja vrijednost je služenje klijentu. Sebe vidim kao pomoć, jer posao me treba. U poslu smo skupa i na taj način se ne borim protiv vjetrenjača - rekao je Slaviša Brezar, vlasnik i kreativni direktor Dhar medie.

- Sve organizacijske promjene počinju na razini pojedinca. Prvo s čime se čovjek suočava u tome je strah od promjene, strah od nepoznatog i gubitak komfora, priznavanje svojih slabosti. Najvažnije je suočiti se s tim strahovima - izjavila je Zrinka Jezdić, dipl. med. teh., clin.aromath., Institut Aromavita.

- Sve organizacije se moraju mijenjati da bi opstale. Pri tome moramo mijenjati kut iz kojeg gledamo svoju priču, ali ne i samu priču – naše vrijednosti koje opstaju. Naše vrijednosti su najvažnija imovina koju imamo, što se posebno pokaže u krizama - poručila je Jadranka Boban Pejić, suosnivačica i direktorica tvrtke Biovega.

- Kriza uzrokovana pandemijom je pokazala kako su poslodavcima, pa tako i nama, vlastiti zaposlenici na prvom mjestu – ne prodaja. Najvažnija nam je iskrena i otvorena komunikacija sa svim zaposlenicima, definiranje zajedničkog cilja i stjecanje njihovog povjerenja da ćemo do njega doći - izjavila je Bojana Božanić, direktorica Lider medije.

- Za poduzetnike je najvažnije razviti vještinu agilnosti i fleksibilnosti. Poduzetnik je trska – čvrsto ukorijenjen u vrijednosti, ali se njiše u skladu s okolnostima, jer na njih ne možemo utjecati. Uvijek možemo odabrati kako reagiramo na okolnosti - poručila je Kristina Ercegović, serijska poduzetnica, pokretačica projekta Business Café te portala Žene i novac.

Panel je vodila Stella Ćaleta, junior savjetnica za odnose s javnošću, Dhar media.

25. travanj 2024 19:01