Hrvatska
StoryEditor

Dogus grupa prodala marine Dalmacija, Borik i Mandalinu - kupac je CVC Capital Partners

22. Siječanj 2020.

Prije osam godina Dogus grupa postala je vlasnikom Marine Dalmacija i Borik te je potpisan ugovor o ulaganju od 17 milijuna eura. Prije pet dana objavljeno je kako je investicijski fond CVC Capital Partners preuzeo D- Marin u vlasništvu Dogus grupe sa sjedištem u Istanbulu, piše portal 057info.hr

Tragom te vijesti o kojoj se spekuliralo i prije nekoliko mjeseci, kada su počeli pregovori, u Dogus grupi su portalu 057info.hr potvrdili kako je CVC fond, sa sjedištem u Luksemburgu, kupio brend D- Marin.

- Fond CVC VII tvrtke Capital Partners kupio je poslovanje tvrtke D-Marin u Grčkoj, Hrvatskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. D- Marin u hrvatskoj uključuje marine koje nose oznaku D-Marin Mandalina, Dalmacija i Borik. Svi menadžerski i operativni timovi D-Marina kao uspješnog vlasnika i operatera marina nastavit će obavljati svoje dosadašnje poslove. Korištenjem CVC-ove međunarodne mreže te prethodnog bogatog iskustva u izgradnji tvrtki diljem svijeta, novi većinski dioničar namjerava stvoriti vodeću globalnu tvrtku za upravljanje premium marinama kroz organski rast i akvizicije. Spomenuti ugovor ne uključuje hotele Dogus grupe u Hrvatskoj - ističu u svom očitovanju iz turske grupacije. Uz hotel u Dubrovniku te onaj uz Marinu Mandalina tu je i hotel Maraska za kojeg Dogus vjerojatno traži investitora.

Cijeli tekst možete pročitati OVDJE 

23. svibanj 2024 12:08