Hrvatska
StoryEditor

Elon Musk se sada službeno zove ‘tehnokralj‘, a njegov šef financija ‘glavni od novčića‘

19. Ožujak 2021.
Elon Musk

Odjel za upravljanje imovinom Deutsche Banke DWS nedavno je odlučio zamijeniti klasične hijerarhijske titule novima, deskriptivnijima, premda zasada nije jasno kako te nove, funkcijske titule, izgledaju. Zato Elon Musk možda ima odgovor na ovo pitanje, premda u svom vrlo prepoznatljivom stilu.

On je, naime, poziciju glavnog direktora Tesle zadržao, ali je istovremeno odlučio i da ga se ubuduće titulira kao 'tehnokralja', a njegovog šefa financija Zacha Kirkhornua, u slobodnom prijevodu, kao 'glavnog od novčića' ili 'gospodara novčića' (master of coin).

Disrupcija ima mnoga naličja, a kod jednog od najpoznatijih poduzetnika današnjice redovito poprima neka vrlo osebujna. Analitičari pretpostavljaju, jer jedino to i mogu kada je Musk u pitanju, da ovim dodavanjima novih naziva sebi i svom direktoru financija želi na uobičajeno osebujan način objaviti svijetu kako je Tesla tehnološka kompanija, kao i da njen interes za bitcoin nije prolazni trend, nego trajniji oblik investiranja.

A možda je to samo još jedan zgodan Muskov vic. Mediji su, neovisno o tome, već počeli koristiti ovu promjenu naziva kao povod za daljnju igru pa je Bloomberg nedavno šefa Volkswagena Herberta Diessa prozvao 'tehnokaiserom' zato što se njemački proizvođač odlučio prometnuti u glavnog konkurenta Tesli.

27. travanj 2024 13:51