Hrvatska
StoryEditor

Ericsson Nikola Tesla i IN2 demantiraju Ministarstvo zdravstva

16. Travanj 2021.
Vili Berošfoto Ratko Mavar

Iako je Ministarstvo zdravstva danas objavilo kako su tvrtke Ericsson Nikola Tesla, In2 i sporni Cuspis Vinka Kojundžića angažirane kroz postojeće ugovore za informacijske podsustave CEZIH-a potpisane po provedenim otvorenim postupcima javne nabave, ENT i IN2 su brzo demantirale navode ministarstva Vilija Beroša.

Kompanija Ericsson Nikola Tesla u priopćenju navodi da nije sudjelovala u izradi web stranice cijepise.zdravlje.hr niti je povezan s načinom rada ili održavanjem te web stranice. - Ericson Nikola Tesla trenutačno s Ministarstvom zdravstva ima sklopljen Ugovor o održavanju i nadogradnji programske osnovice CEZIH-a, a kreiranje ili održavanje web stranice cijepise.zdravlje.hr nije dio navedenoga Ugovora.

Stoga ne postoji, niti je postojala, zakonska ni ugovorna mogućnost angažmana Ericssona Nikole Tesle u poslovima vezanim uz web stranicu cijepise.zdravlje.hr - navode u priopćenju, dodajući da su svi detaljni podaci vezani za aktualni Ugovor s Ministarstvom zdravstva javno dostupni putem Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske kao i na službenoj internetskoj stranici Ericssona Nikole Tesle. Slijedom navedenoga, neutemeljeno je i netočno, ističu u ENT, bilo kakvo dovođenje u vezu te kompanije i web stranice cijepise.zdravlje.hr

Iz IN2 također demantiraju svoju vezu sa spornom stranicom te ističu kako je IN2 dugogodišnji strateški partner Ministarstva zdravstva u razvoju Centralnog zdravstvenog informacijskog sustava Republike Hrvatske (CEZIH) zadužen za izgradnju i održavanje središnjeg sustava eNaručivanje koji uključuje e-Liste čekanja, e-Naručivanje, e-Prioritetno naručivanje, Središnji kalendar za praćenje ugovorenih kapaciteta i Središnji kalendar za praćenje slobodnih termina.

-Na temelju postojećeg ugovora za održavanje i nadogradnju ovog sustava, IN2 je zadužen za njegovu prilagodbu potrebama procesa naručivanja građana na cijepljenje protiv bolesti Covid-19. Sama stranica cijepise.zdravlje.hr nije dio sustava eNaručivanje. Svoju ulogu u ovom složenom projektu IN2 obavlja u skladu sa svim postojećim ugovorima s naručiteljem, transparentno i profesionalno – poručuju iz IN2.

 

22. travanj 2024 03:30