Hrvatska
StoryEditor

Jedan startup manje u portfelju South Central Venturesa

20. Kolovoz 2021.

Prvi regionalni fond rizičnog kapitala South Central Ventures (SCV) objavio je u četvrtak da je srbijanski startup Molo, jednu od prvih tvrtki koja se našla u njihovom portfelju, otkupila američka tvrtka Storable sa sjedištem u Austinu.

- Osnivači Mola Rocko Stojiljkovic i Lucas Isola napravili su sve tako da izgleda nevjerojatno jednostavno. Bili su  primjer iz udžbenika po svojoj predanosti, hrabrosti i učinkovitosti - objavili su iz South Central Venturesa povodom prodaje startupa za upravljanje marinama.

Storable je vodeći pružatelj tehnologija za skladištenje i akvizicija platforme za upravljanje marinama prvi mu je iskorak u to područje. No, u priopćenju iz Mola, koji nudi platformu za digitalnu rezervaciju i plaćanje veza, navodi se kako postoji mnogo sličnosti između skladištenja i marina.

- Oduševljeni smo što ćemo udružiti snage sa Storableom! Veselimo se što ćemo koristeći njihov model izgraditi moćnije proizvode u rekreacijskoj marinskoj industriji - istaknuo je Lucas Isola, suosnivač Mola. Dodao je da u pitanju nije samo softverska nadogradnja, već i tržište, osiguranje, mogućnosti plaćanja i novi IoT kontrolni sustav. 

Fond South Central Ventures može se pohvaliti da je u pet godina koliko postoji, u sklopu Enterprise Innovation Funda (ENIF) posvećenog ulaganju u rane faze i rastu inovativnih startup kompanija u zemljama regije, privukao više od 77,6 milijuna eura vrijednih investicija u 28 startup kompanija iz pet država regije.

14. travanj 2024 06:08