Hrvatska
StoryEditor

Marin Pucar novi je predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca!

26. Kolovoz 2020.
Marin Pucar

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar u srijedu je izabran za novog predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), doznaje se iz tog udruženja.

- Čast mi je preuzeti odgovornu ulogu predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca i zahvaljujem svim članovima na ukazanom povjerenju.  U svom ću mandatu, kao što sam i istaknuo u programu, ustrajati na ideji zajedništva, kolegijalnosti i transparentnosti u radu HUP-a te aktivno raditi na nužnoj transformaciji i modernizaciji Udruge kroz nove modele rada i upravljanja, kao i na snažnijem povezivanju i interakciji s partnerima u Hrvatskoj i EU - izjavio je Marin Pucar prilikom preuzimanja nove dužnosti.

Pucar, koji je na čelu koprivničke prehrambene kompanije od veljače 2017. godine, izabran je na danas održanoj sjednici Vijeća članova HUP-a, kojoj su nazočila sva 62 člana. Osim njega, kandidature za predsjednika HUP-a istaknuli su i predsjednik Uprave Plive Mihael Furjan te Renato Radić, suvlasnik i predsjednik Uprave tvrtke Prima namještaj.

Predsjednika HUP-a bira Vijeće članova HUP-a na vrijeme od tri godine, a ista osoba može biti izabrana za predsjednika udruge najviše dva puta uzastopno.

Predsjednik HUP-a zastupa udrugu, vodi i nadzire poslovanje, odgovoran je za zakonitost njenog rada, saziva sjednice skupštine i izvršnog odbora HUP-a te im predsjeda, a provodi odluke i zaključke tijela udruge.

U proteklih šest godina, dakle u dva mandata, predsjednica HUP-a je bila Gordana Deranja, inače predsjednica Uprave pulske tvrtke Tehnomont d.d.

 

28. travanj 2024 14:54