Hrvatska
StoryEditor

Mario Aunedi Medek novi je predsjednik Hrvatske udruge za odnose s javnošću

15. Listopad 2020.
Mario Aunedi Medek

Mario Aunedi Medek novi je predsjednik Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), a izabran je na redovnim izborima te strukovne udruge koja okuplja više od pet stotina članova među kojima su komunikacijski stručnjaci iz javnog, nevladinog i privatnog sektora.

Udrugu će voditi naredne tri godine, nasljeđujući tako dosadašnju predsjednicu prof. dr. sc. Anu Tkalac Verčič. U svom programu i viziji daljnjeg razvoja HUOJ-a i struke Aunedi Medek istaknuo je da bi stručnjaci za odnose s javnošću trebali biti ključni savjetnici i svojevrsni interni watchdogovi prilikom donošenja važnih odluka. Pritom naglasak moraju stavljati na multidionički pristup u zagovaranju javnog interesa i općeg dobra, osobito u današnje vrijeme koje je prepuno novih izazova u svim sferama društva te zahtijeva pravodobnu i odgovornu komunikaciju na svim razinama.

- Hvala svim članovima Udruge koji su mi dali povjerenje za vođenje udruge u narednom mandatu, podržavajući na taj način i moj program u čijem je središtu izvrsnost kao odrednica u svim planiranim aktivnostima. Kao strateškim savjetnicima donositelja odluka smatram da nam je dužnost, gotovo pa i javna obveza, biti izvrsni ili makar težiti izvrsnosti u svemu što radimo, pogotovo sad kad svjedočimo resetu koji zahvaća sve pore društva i mijenja način na koji razmišljamo, radimo i stvaramo. To znači da trebamo imati jasno definirane kompetencije svih razina stručnjaka i da moramo raditi na ugledu struke kojoj izvrsnost treba biti 'srednje ime', kako bismo zadržali relevantnost i utjecaj. Upravo su to aktivnosti na koje ću sa svojim timom u narednom razdoblju staviti najveći naglasak, u želji da HUOJ ponovno postane platforma za razmjenu znanja i iskustva svih kolega koji se bave odnosima s javnošću -  izjavio je Mario Aunedi Medek, novoizabrani predsjednik Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Ujedno je zahvalio dosadašnjoj predsjednici HUOJ-a prof. dr. sc. Ani Tkalac Verčič na značajnom doprinosu i znatnim unapređenjima u razvoju udruge.

- Kad smo prije tri godine preuzeli vođenje Hrvatske udruge za odnose s javnošću, imali smo vrlo ambiciozne ciljeve. Već na samom početku našeg mandata ukinuta je višegodišnja štetna zabrana angažmana agencija za odnose s javnošću u državnim institucijama. Na projektima koje smo najavili, poput redefiniranja naše godišnje konferencije i novih mrežnih stranica udruge vrijedno smo radili i ostvarili ih. Udrugu predajemo novoj upravi u teškim okolnostima pandemije. Vjerujemo da su spremni za izazove koji ih čekaju i da će HUOJ-u donijeti neku novu energiju -  izjavila je prof. dr. sc. Ana Tkalac Verčič, još uvijek aktualna predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Mario Aunedi Medek direktor je i partner u agenciji Media Val, specijaliziranoj za komunikacijski menadžment, s gotovo dvadeset godina iskustva u odnosima s javnošću tijekom kojih je upravljao komunikacijama vodećih domaćih i međunarodnih kompanija iz različitih industrija te vodio nekoliko nagrađivanih komunikacijskih projekata.

Na mjesto zamjenice predsjednika HUOJ-a izabrana je Marina Bolanča, direktorica agencije Abeceda komunikacije, a udrugom će uz njih upravljati i članice Upravnog odbora Andrea Čović Vidović, Željka Martinović i Melita Pavlek.

Izbori su održani i za Nadzorni odbor čiji su novi članovi Marina Čulić Fischer, Ermina Duraj, Mario Petrović, Martina Pintarić i Ivana Tavra, kao i za Sud časti u kojem će djelovati Ljudmila Bratko Gašpić, Sanda Kuhtić Nalis, Katarina Leko, Alemka Lisinski i Zdeslav Milas.

Novo vodstvo dobila je i Dalmatinska podružnica udruge koju će voditi Vlatka Vučić Marasović, dok je nova predsjednica Primorsko-istarske podružnice postala Ermina Duraj.

Nakon proglašenja rezultata izbora, slijedi Skupština udruge koja će biti održana krajem listopada i na kojoj će novoizabrani predsjednik Aunedi Medek dati na usvajanje Plan rada s financijskim planom HUOJ-a za 2021. godinu.

22. veljača 2024 15:56