Hrvatska
StoryEditor

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA: Nova oprema za TICM

14. Lipanj 2020.
Matija Posavec

Centar znanja Međimurske županije dobit će za svoju novu zgradu informatičku i sigurnosnu opremu. Ugovor su nakon postupka javne nabave potpisali župan Matija Posavec te direktori tvrtki Bukal Elektronika iz Čakovca i Bitel iz Kotoribe Žarko Bukal i Stanislav Petrac. Bukal će do početka srpnja isporučiti i instalirati informatičku opremu u vrijednosti od 708 tisuća kuna, a Bitelov sustav videonadzora i protuprovalne opreme stajat će 55 tisuća kuna.

Riječ je, inače, o trećoj zgradi poduzetničkog inkubatora Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM) u Centru znanja Međimurske županije, a opremanje je dio projekta Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije, koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U zgradi od 600 kvadrata je 18 ureda koji su gotovo svi već rezervirani, a korisnicima će biti na raspolaganju informatička učionica, sobe za sastanke, kuhinja i ugodan prostor za druženje.

Ukupna vrijednost investicije u rekonstrukciju i opremanje zgrade TICM3 iznosi 7,6 milijuna kuna. Uz Međimursku županiju kao nositelja partneri projekta su TICM, koji je pripremio projektnu prijavu i vodio cijeli projekt, te Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA.

24. travanj 2024 18:41