Hrvatska
StoryEditor

Najavljen VI. Kongres Sudskih vještaka i procjenitelja s međunarodnim učešćem

20. Rujan 2019.
MELITA BESTVINAfoto Dražen Lapić

U Zagrebu će se 4. i 5. listopada održati VI. Kongres sudskih vještaka i procjenitelja s međunarodnim učešćem s ciljem usavršavanja i ujednačavanja prakse, pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića. Na kongresu će biti prezentirana brojna zanimljiva vještačenja i procjene, predavanja o ulozi sudskih vještaka u ZKP-u i ZPP-u, te o odnosu vještaka i procjenitelja s ostalim sudionicima u sudskim postupcima kao i izvan suda.

Predavanjima će biti obuhvaćene razne strukovne sekcije Hrvatskog društva sudskih vještaka i procjenitelja (HDSVIP): građevinsko-arhitektonska, medicinska, ekonomska, agronomska i šumarska, zaštite na radu, zaštite od požara i tehnoloških eksplozija i zaštite okoliša te prometa, strojarstva i vozila.

Najavljen je dolazak stručnjaka i sudskih vještaka iz Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Kine, Bugarske, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Kako nas je izvijestila Melita Bestvina, predsjednica Hrvatskog društva sudskih vještaka i procjenitelja, koje uskoro obilježava 40 godina aktivnog rada, pripremljeno je 70 predavanja u kojim će sudjelovati 84 domaća i strana predavača. Izlaganja će obuhvatiti najaktualnije teme iz raznih strukovnih sekcija HDSViP-a, a bit će korisne sudskim vještacima i procjeniteljima, sucima, odvjetnicima, državnim odvjetnicima te predstavnicima lokalne i državne uprave.

- Vjerujemo kako će ovogodišnji kongres biti zanimljiv svim našim kolegama i ostalim sudionicima u pravosuđu i društvenoj zajednici, uopće, te da će predstavljene teme i predavanja biti poticaj za što kvalitetniji stručni rad sudskih vještaka i procjenitelja - istaknula je Bestvina. 

25. travanj 2024 03:05