Hrvatska
StoryEditor

Pivac postao jedan od najvećih dioničara Podravke

22. Rujan 2021.
Ivica Pivac

Domaća tvrtka Pivac ovih je dana postala jedan od najvećih dioničara Podravke. Kako doznaje portal Danica.hr, Pivac je posljednjih dana na burzi kupio više od 150.000 dionica Podravke u vrijednosti od 90 milijuna kuna, čime su postali jedan od 10 najvećih vlasnika Podravke. No, neslužbeno se doznaje da ih planiraju kupitit još.

Ovu je informaciju potvrdio i Ivica Pivac, predsjednik Uprave i suvlasnik Mesne industrije Braća Pivac, koja je kupila i Kraš.

- Točno je, na tržištu su se pojavile određene količine dionica Podravke. Imamo viška kapitala i procijenili smo da je na ovoj cjenovnoj razini isplativo ulagati u dionice Podravke. To je naša poslovna, ulagačka odluka. Ne znam otkud sad interes za tom temom - izjavio je Ivica Pivac za portal Danica.hr te dodao da ne planiraju preuzeti Podravku.

Grupa Pivac u vlasništvu je braće Ivice i Nevena Pivca te njihova nećaka Miljenka, a osim Kraša, u sklopu nje djeluju i PPK Karlovačka mesna industrija, Mesna industrija Vajda iz Čakovca te tvrtka Sol Tourism. Prema podacima s portala Poslovna.hr, MI Braća Pivac prošle je godine ostvarila prihod od 1,56 milijardi kuna, PPK Karlovac 1,3 milijarde kuna, Vajda Čakovec 568,5 milijuna kuna, a Sol Tourism 14 što čini sveukupno 3,57 milijardi kuna prihoda.

Mesna industrija Braća Pivac ove se godine našla na 50. mjestu Liderove liste 1000 najvećih, dok je PPK Karlovac zauzeo 57. mjesto, a Vajda 168. mjesto na toj listi.

24. travanj 2024 21:53