Hrvatska
StoryEditor

Plinacro donira 300 tisuća kuna za pomoć žrtvama potresa

30. Prosinac 2020.
Ivica Arar, predsjednik Uprave Plinacro

Uprava tvrtke Plinacro, operatora plinskog transportnog sustava Republike Hrvatske, odobrila je u srijedu donaciju od 300 tisuća kuna za pomoć unesrećenima u razornim potresima koji su 28. i 29. prosinca pogodili središnju Hrvatsku.

Iznos će biti uplaćen na račun koji je otvorila Vlada RH u akciji „Pomoć za obnovu nakon potresa“ za sanaciju posljedica potresa u gradovima Petrinji, Sisku i Glini te drugim gradovima i općinama pogođenim potresom.

Iz tvrtke kažu kako su Uprava i djelatnici odlučili iskazati jedinstvo i solidarnost sa svima koji su se prethodnih dana suočili sa značajnom materijalnom štetom kao posljedicom snažnih potresa koji su mnoge prisilili da napuste sigurnost doma.

Akciji za pomoć žrtvama potresa pridružilo se mnogo hrvatskih sportaša, znanstvenika, tvrtki i različitih javnih institucija

Inače, na području zahvaćenom potresima Plinacro ima niz objekata uključujući kompresorsku stanicu, osam mjerno-redukcijskih stanica, šest blokadno-ispuhivačkih stanica, tri mjerno-regulacijske stanice te jedan plinski čvor. Nakon detaljnog pregleda utvrđeno je da plinski transportni sustav Republike Hrvatske nije pretrpio oštećenja.

24. travanj 2024 07:09