Hrvatska
StoryEditor

Poseban prilog: Tržište rada i obrazovanja donosi priče o talentima, cjeloživotnom obrazovanju, employee engagementu i poduzetnim fakultetima

13. Veljača 2020.

Poseban prilog Tržište rada i obrazovanja  dolazi uz novi broj Lidera i donosi mnoštvo zanimljivih tema. Jedna od njih je i kako pronaći najbolje talente. Stručnjaci pričaju da se danas kvalitetna radna snaga traži na pogrešnim mjestima, a gdje se danas nalaze talenti, je li ih teško pronaći, nude li se oni sami ili su pasivni u očekivanju nekog poziva budućeg poslodavca? Gdje su i što rade ti sakriveni talenti saznala je novinarka Ksenija Puškarić.

Koliko je važno cjeloživotno obrazovanje i koliku ulogu u tome imaju motivacija i inspiracija istražila je Nikolina Oršulić. Menadžeri danas pred sobom imaju veliki zadatak, a to je da nadograde znanja o poslovanju i upravljanju i da doista razumiju informacijske tehnologije, analize podataka i vještine programiranja. Jesu li oni toga svjesni i mogu li to ostvariti čitajte u posebnom prilogu.

Angažiran i produktivan je danas 'must have' svakog radnika. Kažu da je kompanija produktivna koliko i njezini radnici, a produktivni su onoliko koliko su angažirani. 'Employee engagement' danas izlazi iz svih usta, a koliko su zaposlenici zaista angažirani i uključeni u posao saznala je Željka Laslavić.

Uz sve navedeno, saznajte i kako na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije gaje ljubav prema akademskom poduzetništvu i zašto se na Poslovnom veleučilištu zalažu za poduzetničko obrazovanje

24. travanj 2024 20:58