Hrvatska
StoryEditor

Predsjednik uprave Raiffeisen banke Michael Müller podnio ostavku!

22. Siječanj 2020.

Nakon skandala s natječajem u kojemu su tražili PR agenciju koja bi, između ostaloga, 'utjecala na Ustavni sud', čelni čovjek Raiffeisen banke Michael Müller podnio je ostavku.

Na vlastiti je zahtjev podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Uprave Raiffeisen banke zbog, kako stoji u priopćenju,  negativne percepcije u javnosti oko pozivnog natječaja za odabir PR agencije.

- Svjestan sam snažnog negativnog dojma koji je nastao oko Raiffeisen banke i njezinog menadžmenta te naglašavam kako predmetni dokument ni na koji način ne odražava namjeru menadžmenta Banke. Kao profesionalni menadžer, odlučio sam odstupiti sa svoje pozicije kako bih spriječio daljnju reputacijsku štetu banci - zaključio je Müller.

- Prihvatio sam ostavku Michaela Müllera kao znak njegovog odgovornog stava, te mu se zahvaljujem na dugogodišnjem radu i doprinosu Raiffeisen banci i RBI grupaciji. Naglasio bih kako se RBI i Raiffeisen banka zalažu za zakonitost, visoke etičke standarde i povjerenje - izjavio je Andreas Gschwenter, predsjednik Nadzornog odbora Raiffeisenbank Austria d.d. i član Uprave matične banke Raiffeisen Bank International (RBI).

U ovom prijelaznom razdoblju, Liana Keserić, iskusna članica tima Uprave Raiffeisen banke bit će vršiteljica dužnosti predsjednika Uprave Banke, po odobrenju Hrvatske narodne banke.

13. lipanj 2024 11:05