Hrvatska
StoryEditor

Steve Petrović novi direktor proizvodnje tvrtke Gideon Brothers

22. Studeni 2021.
Steve Petrović
Novo imenovanje ključan je korak u jačanju proizvodnih kapaciteta tvrtke Gideon Brothers nakon 32 milijuna dolara vrijedne dokapitalizacije serije A sredinom 2021. godine

Steve Petrović preuzeo je mjesto direktora proizvodnje tvrtke Gideon Brothers za robotiku i softverska rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji, navodi se u priopćenju. Zahvaljujući njegovom širokom međunarodnom iskustvu s područja menadžmenta u proizvodnji te formiranju učinkovitih timova fokusiranih na ostvarivanje ciljeva, Steve Petrović imat će ključnu ulogu u procesu snažnog širenja proizvodnje, kontrole kvalitete i nabave.

U tvrtku Gideon Brothers Steve dolazi s pozicije predsjednika Uprave Elektrode Zagreb, a prije toga obnašao je niz upravljačkih pozicija u Hrvatskoj i Kanadi. Među ostalim, bio je voditelj odjela za tehnologiju i industrijsku praksu u C.J. Stafford & Associates, kanadskoj tvrtki za executive search i interim management te generalni direktor odjela proizvodnje u splitskom Tromontu.

– Izuzetno mi je drago što Steveu mogu zaželjeti dobrodošlicu u naš brzorastući tim. Iz prve ruke vidimo snažan rast potražnje za novim tehnologijama automatizacije, što je izravan rezultat napora u industriji usmjerenih ka povećanju otpornosti poslovanja i izgradnje kapaciteta za rast. Mi smo u Gideon Brothersu fokusirani na rješavanje nekih od najtežih izazova koji ugrožavaju opskrbne lance. Steve će svojim iskustvom i stručnošću doprinijeti da budemo spremni iskoristiti ovaj rast potražnje te ponuditi naša napredna rješenja svojim partnerima i kupcima – kazao je Matija Kopić, glavni izvršni direktor i suosnivač tvrtke Gideon Brothers.

Gideon Brothers intenzivno povećava broj zaposlenih u 2021. godini. Ovu je godinu za Gideon Brothers obilježila 32 milijuna dolara vrijedna dokapitalizacija serije A koju su predvodili Koch Disruptive Technologies, DB Schenker, Deutsche Bahn, Prologis i Rite-Hite. Tvrtka trenutačno broji više od 110 zaposlenih te je otvoreno preko 30 novih pozicija.

22. ožujak 2023 00:36