Hrvatska
StoryEditor

Što gledati tijekom zimskih praznika: savršeni filmovi za cijelu obitelj

23. Prosinac 2021.
foto Shutterstock
Tople priče o obiteljskim vrijednostima, zajedništvu, ljubavi, nesebičnu davanju i pobjedi dobra prožete humorom ono su što se traži od filmova tijekom opuštanja pred televizorom za blagdane. Na EON-ovoj platformi među 19.000 naslova mnogi su filmovi upravo takvi, a mi smo izabrali pet naslova koje možete gledati i s najmlađima

Opuštajuće druženje s obitelji ispred malih ekrana nakon svih blagdanskih uzbuđenja dio je božićne tradicije. Traže se tople, neopterećujuće priče o obiteljskim vrijednostima, zajedništvu, ljubavi, nesebičnu davanju i pobjedi dobra prožete humorom. Budući da je u svijetu streaming-televizije gotovo svaki film na dlanu, donosimo pet božićnih filmova idealnih za ušuškavanje s obitelji čije replike vjerojatno još ne znate napamet.

Upoznajte obitelj Božićnjak
(Meet the Santas)

Naslijediti Djeda Božićnjaka nije lak zadatak, a kad se ta uloga preuzme tik pred veliko vjenčanje, situacija postaje još zamršenija. U simpatičnoj komediji prati se Nicka Clausa koji će s novom suprugom pronaći način da učinkovito zamijeni najpoznatijega Djedicu.

image
foto

12 pasjih dana do Božića
(12 Dog Days Till Christmas)

Ima li što dražesnije od psa za Božić? Ima – dvanaest pasa! U središtu ovoga obiteljskog filma šarmantni je delinkvent Jack Whitley koji za kaznu za svoje nepodopštine dobije zadatak koji će ga zauvijek promijeniti – održavanje lokalnoga skloništa za nezbrinute životinje kojem prijeti zatvaranje.

image
foto

Božićna priča
(A Christmas Carol)

Ova pomalo mračna, ali bezvremenska božićna priča snimljena prema književnom klasiku Charlesa Dickensa primjerenija je za malo stariju djecu. Ebenezer Scrooge suočava se s duhovima prošlosti, sadašnjosti i budućnosti koji pokušavaju omekšati njegovo hladno srce.

image
foto

Legenda o Božićnoj vještici
(La Befana vien di notte)

Legendarni djelitelj božićnih darova u ovom je filmu zamijenjen naizgled posve običnom učiteljicom. No Paola je mnogo više od toga: noću se pretvara u Božićnu vješticu, čarobno stvorenje koja dobroj djeci donosi darove.

image
foto

Božićna predstava
(Nativity)

U ovoj britanskoj božićnoj komediji učitelj koji ne voli Božić zbog sitne se laži našao pred najvećim izazovom u životu – uprizoriti Isusovo rođenje kao školski mjuzikl. Da bi ispao 'faca', obećaje da će njegova bivša djevojka, holivudska producentica, doći na predstavu i snimiti film. Tada počinju komplikacije...

image

Božićna predstava

foto

Kreirajte pet raznih profila

Svi ti naslovi prigodni su za djecu i dostupni su na platformi EON koja je u lipnju ove godine stigla na hrvatsko tržište sa svojih 19 tisuća besplatnih naslova u videoteci i više od 160 televizijskih kanala, uključujući i više od 80 kanala u HD-u koji se mogu gledati do sedam dana unatrag. Prednost te platforme jest i to što omogućuje gledanje sadržaja čak i ako ne provodite blagdane kod kuće. Poslužit će bilo kakav ekran, neovisno o pružatelju internetske usluge.

Čak i ako djeca ostanu na zimskim praznicima kod bake i djeda, moći će gledati te filmove ili neke druge njima omiljene sadržaje na posebnom profilu EON Kids jer je je na jednome računu moguće kreirati pet različitih profila. To je važna informacija i zbog očuvanja mira u kući jer, koliko god to bilo neugodno priznati, svi znamo koliko je emocija uključeno kad nastane prepirka oko daljinskog upravljača, pogotovo kad u obiteljskom timu postoji sportski fanatik koji bi mogao prevagnuti u odlučivanju što gledati jer EON, naime, ima pristup ekskluzivnim sportskim sadržajima kao što su Premier liga, Bundesliga i F1 s live statistikama. Mogućnost istodobna gledanja sadržaja s različitih profila veseli i zato što omogućuje da se ubije vrijeme uz nešto zanimljivo na ekranu tijekom dugih sati u automobilu, vlaku ili autobusu.

Jedan korak do pametnog TV-a

Ako na odredištu na kojemu planirate provesti zimske praznike nema pametnog televizora, to nije problem. Uz desktop i mobilnu verziju aplikacije EON se može upotrebljavati i s pomoću aplikacije za Smart TV i EON Smart Box koji se HDMI kabelom poveže na televizor i pretvara ga u pametni TV, što znači i mogućnost pretraživanja interneta, gledanje sadržaja na YouTubeu te upotrebu drugih aplikacija za uređaje sa sustavom Android​. Zimske praznike možete iskoristiti i da isprobate jednu od vodećih OTT (engl. over the top) platformi u jugoistočnoj Europi, i to besplatno. Naime, EON ima 30-dnevno promidžbeno razdoblje, a i nakon toga moguće ga je otkazati jer pretplata na njega ne ide uz ugovornu obvezu.

Sadržaj omogućio Telemach Hrvatska.

16. travanj 2024 10:26