Hrvatska
StoryEditor

Tomašević: financije su najveći problem Zagreba, i dalje razgovaramo s bankama

10. Kolovoz 2021.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kazao je u utorak da su najveći problem Zagreba financije, a uoči rebalansa gradskog proračuna koji se očekuje u rujnu, istaknuo je da se traži dugoročno rješenje za financijsku konsolidaciju grada i tvrtki u njegovom vlasništvu. 

- I dalje razgovaramo s bankama i Ministarstvom financija. Rebalans gradskog proračuna je planiran u rujnu, kredit od 400 milijuna kuna je privremeno rješenje. Moramo doći do dugoročnog rješenja koje će dovesti Zagreb i gradska poduzeća u financijsku konsolidaciju - rekao je Tomašević na konferenciji za medije.

Najavio je da će se o planu ušteda i podizanju prihoda grada konkretnije govoriti sljedeći tjedan. Odgovarajući na pitanja novinara, Tomašević je demantirao navode da je u gradu stopiran odvoz glomaznog otpada. 

- Glomazni otpad, koliko ja znam, se redovito odvozi. On se obrađuje u suradnji s privatnim poduzećima koja imaju ugovore, a u tijeku je javna nabava za novi ugovor za zbrinjavanje glomaznog otpada - kazao je. 

Osvrnuo se i na natječaj za zbrinjavanje biootpada vrijedan 36,5 milijuna kuna koji je Zagrebački holding raspisao prošlog petka. Istaknuo je da se na natječaj mogu javiti svi subjekti, a da procijenjena vrijednost natječaja ne znači da će to zapravo biti prava cijena. 

- Ja se nadam da će to biti manja - kazao je Tomašević. Na upit je li moguće da na natječaju opet bude izabrana tvrtka u vlasništvu Petra Pripuza, kazao je da se ništa ne može prejudicirati jer je natječaj u tijeku. 

20. travanj 2024 00:09