Hrvatska
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Mađarski mešetari u stečaju, promjene u Omco Croatiji, smjena u Schwarzlu, novi vlasnici osječkog Ukrasa…

30. Kolovoz 2021.
Laszlo Kerekes iTamas Vitezy

Otvoren je stečajni postupak za ADRIATIQ ISLANDS GROUP iz Zagreba. U ožujku 2019. bila je potvrđena predstečajna nagodba teška 119 milijuna kuna, kojom su vjerovnici pristali na otpis 60 posto potraživanja. Međutim, u međuvremenu je račun u više navrata bio blokiran, a u stalnoj blokadi teškoj pola milijuna kuna je od prosinca 2020., pa je petero vjerovnika zatražilo pokretanje stečajnog postupka. Za stečajnog upravitelja imenovan je Ivo Žiža, a stečajno ročište zakazano je za 10. studenoga. Tvrtka je u vlasništvu dvojice mađarskih poduzetnika, Tamasa Vitezya i Laszla Attile Kerekesa, koji već desetljećima mešetare nekretninama turističkih kompanija u Hrvatskoj. Uz njihova imena vežu se brojne afere, predstečajni i stečajni postupci, dugovanja prema gotovo svim institucijama. Kao što smo pisali u Lideru, njihove poslovne afere u Hrvatskoj gotovo 20 godina prolazile su 'ispod radara'.

Jurgen Alfons Wybo novi je član Uprave OMCO CROATIJE umjesto Willyja Wilfrieda De Foura, a Olivier Patrick H. Caremans zamijenio je Johana Octaafa R. De Lillea na poziciji člana i zamjenika predsjednika NO-a.

Dosadašnji prokurist SCHWARZLA iz Gline Slobodan Duduković novi je direktor umjesto Andreasa Gillicha, a u Upravi je ostao Johann Joachim Höden.

UKRAS iz Osijeka ima nove vlasnike. To su IVER iz Čepina Ivana Dumančića i Ljubica Krivdić. Oni su preuzeli udjele direktora Zdenka Matrića i prokurista Damira Matrića, odnosno pok. Brune Krivdića. Za novog direktora imenovan je Goran Dumančić.

Jasmina Tomé nije više članica Uprave PHILIPA MORRISA.

Dejan Rokić imenovan je članom Uprave tvrtke MONTER STROJARSKE MONTAŽE. Posljednju godinu on je bio zamjenik člana Uprave, pa mu je mirovao mandat član NO-a, a sad je definitivno izašao iz NO-a.

Napravljene su rotacije među članovima NO-a ISTARSKOG VODOVODA. Lorna Lisjak nova je predsjednica NO-a umjesto Damira Sirotića, koji je ostao njezin zamjenik umjesto Vladimira Krulčića, koji je ostao u NO-u. Serđo Okret novi je član NO-a umjesto Drage Maršića.

Nakon MARIN GLOBEA, Malvin Villabø izašao je iz vlasničke strukture i u CRONOMARU, pa je jedini vlasnik ostao norveški PREDICHEM. Villabø je ostao direktor u obje šibenske tvrtke.

Medulinska komunalna tvrtka MED EKO SERVIS dobila je novi NO, kojem je na čelu Saša Mihaljević umjesto Alena Rosande. Novi članovi NO-a su Mato Topić, Vjekoslav Ladavac, Zoran Lorenzin i Pero Medić umjesto Dragana Modrušana (koji je bio zamjenik predsjednika NO-a), Valtera Terlevića, Simeone Vukotić i Damira Kauzlarića.

Zaključen je skraćeni stečajni postupak za RIJEKA FOOD, kojoj je račun bio blokiran od travnja prošle godine. Tvrtka je ostala dužna oko 2,1 milijun kuna poreza, a početkom ožujka formalno je promijenila vlasnika. Tako je u stečaj otišla u vlasništvu tvrtke INVADO Zorana Maržića, koji ju je preuzeo od GRADA HRANE (bivši FOOD CITIY). Tu je pak tvrtku u lipnju preuzela CONCA Tine Brajković od FILODRAMMATICA BARA, koji preko FILODRAMMATICE vlasnički kontrolira Diana Maržić.

24. travanj 2024 23:42