Hrvatska
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Otvoren stečaj za Vrdoljakov Kiklop film, pojačanje u Upravi RTL-a, osmi v.d. mandat na čelu Zračne luke Dubrovnik…

20. Rujan 2021.
Producent filma i serije 'General' u stečaju

Otvoren je stečajni postupak za KIKLOP FILM u vlasništvu Antuna Vrdoljaka i Andrije Vrdoljaka, koji je (bio) i direktor. Za stečajnog upravitelja imenovan je Valentin Jakovac. Direktor je tvrdio da tvrtka nema nikakve imovine, ali je Jakovac ustanovio da postoje određena potraživanja. Također, tvrtka je vlasnik autorskih prava za film i TV seriju 'General'. Iza snimanja je ostao niz neplaćenih obveza, pa su vjerovnici blokirali račun u iznosu od oko 3,5 milijuna kuna.

Tonko Weissmann novi je, treći član Uprave RTL-a HRVATSKA.

Frano Luetić dobio je osmi uzastopni privremeni mandat (na šest mjeseci) na čelu ZRAČNE LUKE DUBROVNIK, koju je vodio najprije od 1998. do 2012., a sad je v.d. direktora od veljače 2018. Ivana Vićan nova je članica NO-a umjesto Vilme Kosović.

Marko Mintas nije više prokurist u HENKELU CROATIA, a prokura je dodijeljena Jarmili Sládekovoj i Vladimiru Jurini, pa tvrtka uz direktora sad ima desetero prokurista.

Goran Hanžek novi je predsjednik NO-a JADRANA IZ Crikvenice umjesto Tomislava Kitonića. Miroslav Pelko novi je član Uprave.

Josip Ćelić novi je član i predsjednik NO-a AKD-ZAŠTITE umjesto Dražena Viteza.

Fabio Giacometti novi je i jedini član Uprave pulskoga KAŠTIJUNA umjesto opozvane Vesne Dukić, koja je bila direktorica i članica Uprave od 2008.

Splitski BRODOSPLIT-INTERIJER I ZAVRŠNI RADOVI promijenio je naziv u INTERIJER I ZAVRŠNI RADOVI.

Krunoslav Pavić novi je direktor KEMIS-TERMOCLEANA umjesto Damira Dražetića.

FOREO ADRIA objavio je sa zadrškom većom od pet mjeseci da je Hrvoje Šarac preuzeo direktorsku poziciju od Anela Puzića.

Boro Strika nije više prokurist u MAR MIR PROMETU.

Monika Drašković nova je prokuristica u DALEKOVODOVIM tvrtkama PROIZVODNJA MK i CINČAONICA I USLUGE U LIKVIDACIJI umjesto Ivane Šimić i Mihaele Špehar.

Sergej Cvetković novi je direktor tvrtke KARAŠICA-VUČICA iz Donjeg Miholjca umjesto Senke Jurić, koja je na toj poziciji bila godinu i pol dana, a sad je direktorica Udruge malih dioničara, koji drže 19,67 posto dionica, a imaju 29,36 posto glasačkih prava.

Zagrebačka tvrtka FIBEST u vlasništvu Rose Jagodić izbrisana je iz Sudskog registra nakon skraćenog stečajnog postupka. Porezna uprava – kojoj je tvrtka dužna 10,7 milijuna kuna – bila se protivila skraćenom postupku jer je tvrtka bila vlasnik zemljišta od 109 četvornih metara. No, zemljište je u međuvremenu prešlo u vlasništvo CLETUS TEHNA, kojem je vlasnica Andrea Jagodić, a direktorica Rosa Jagodić. Obitelj Jagodić vlasnički kontrolira i INEM-ELECTRONIC (za koji je obustavljen stečajni postupak) i INTRONIC (u predstečaju) te NERO Marina Jagodića.

Domagoj Puljić novi je direktor CROATIA YACHT KLUBA umjesto Romualda Samuela Caillauda, a Ante Krstulović nije više prokurist.

19. travanj 2024 00:01