Hrvatska
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Saipem otišao iz Hrvatske, Zoran Košćak nije više u Upravi RBA, obitelj Šešok preuzela nadzor Elke…

11. Kolovoz 2021.
Zoran Košćak

U sklopu racionalizacije programa inženjerskih centara SAIPEM je zatvorio svoju hrvatsku podružnicu u Rijeci. Tvrtka u suvlasništvu talijanskog ENIJA i sa sjedištem u Milanu bavi se polaganjem naftovoda i plinovoda u moru i na tlu, i instalacijom »off shore« platformi. Zapošljavala 200-tinjak radnika. Osamdesetorici inženjera ponuđen je nastavak rada na internacionalnim poslovima koji su definirani u skladu s njihovom profesionalnom ulogom, pedesetorici lokalnih zaposlenika koji već rade u inozemstvu također je ponuđeno da rade u internacionalnim raspodjelama u skladu sa specifičnim potrebama za projekt, a ostali su dobili otkaze.

Zoran Košćak nije više član Uprave RAIFFEISENBANK AUSTRIJE u kojoj je bio od 2005. godine. Karijeru je započeo u RAIFFEISEN ZENTRALBANK AG, a u RBA-u je od 1999., gdje je radio u Sektoru investicijskog bankarstva. Nakon toga odlazi u RAIFFEISEN VRIJEDNOSNICE, gdje je kao član uprave bio zadužen za poslove tržišta kapitala. U RBA se vraća na mjesto zamjenika izvršnog direktora Sektora riznice i investicijskog bankarstva, gdje je 2003. imenovan izvršnim direktorom, a od 2005. bio je član Uprave. Andreas Gschwenter prestao je biti predsjednik NO-a.

Matija Šešok novi je predsjednik NO-a ELKE umjesto Miljenka Haceka, a Klemen Šešok ušao je u tročlani NO umjesto Maje Hacek Humek. Posljedica je to promjene vlasnika. ELKU je od Haceka i njegove COTRE preuzela slovenska ISKRA. Poznati proizvođač elektronike u vlasništvu je obitelji Šešok, odnosno Dušana Šešoka, koji je u dva navrata u doba osamostaljivanja bio ministar u slovenskoj Vladi – zadužen za financije, a zatim za graditeljstvo. Zato su u NO-u ELKE ušli njegovi sinovi.  ISKRA je u Hrvatskoj vlasnik NCP-GRUPE koja upravlja tvrtkama koje djeluju u sklopu NAUTIČKOG CENTRA PRGIN u Šibeniku.

U Sudskom registru provedena je odluka o smjeni ravnatelja HRVATSKE RADIOTELEVIZIJE. Za vršitelja dužnosti imenovan je Renato Kunić umjesto Kazimira Bačića koji je prema tvrdnjama njegovog odvjetnika 'otvorio godišnji odmor', a zapravo ej u istražnom zatvoru u Remetincu.

Vlado Tandara, Darija Najev Jurač i Hrvoje Mlikota novi su članovi NO-a splitskog PROMETA umjesto Marija Jukića i Danire Kujundžić.

Nakon što se KONČAR – INŽENJERING ZA ENERGETIKU I TRANSPORT (KONČAR – KET) preoblikovao iz dioničkog društva u d.o.o., ista je promjena učinjena za KONČAR – APARATE I POSTROJENJA

Marijana Buterin nova je predsjednica NO-a BOROVA umjesto Tomislava Šole.

Marin Jadrić novi je član NO-a splitske ČISTOĆE umjesto Merice Pilj.

Dosadašnji član NO-a ZRAČNE LUKE PULA Marino Golob novi je predsjednik NO-a umjesto Ivana Glušca, Vidana Megla njegova je zamjenica, a Boris Bulatović nije više u NO-u.

Dean Buršić novi je član NO-a komunalne tvrtke PULA HERCULANEA umjesto Nijaza Delića.

Nakon što je PROVECTUS CAPITAL PARTNERS preuzeo KEINDL SPORT TRGOVINU, pripojio ju je tvrtki koja je osnovana u veljači kao ASEF CYCLE, pa je promijenila naziv u KEINDL SPORT, a KEINDL SPORT TRGOVINA sad je izbrisana iz Sudskog registra.

Ivan Kuljko novi je član VODOOPSKRBE I DOVODNJE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE umjesto Tihomira Antolkovića.

QUATTRO LOGISTIKA iz Zagreba vlasnički je preuzela POSLOVNI PARK ZAGREB od britanske tvrtke BALKAN PROPERTIES. Direktora BALKAN PROPERTIESA Trevora Cartnera na čelu tvrtke zamijenio je Andrej Erjavec. On je i prokurist INTERKAPITALA i prvi čovjek QUATTRO LOGISTIKE, koju je u svibnju ove godine osnovao INTERKAPITAL.

26. travanj 2024 17:25